La plataforma Aturem les Guerres es mobilitza per la Pau aquesta tardor a Terrassa

No Comment

-La plataforma Aturem les Guerres és present a moltes ciutats de Catalunya des de finals de 2022 per conscienciar la població que les guerres són evitables i que cal trobar altres camins per a la resolució de conflictes. www.aturemlesguerres.cat

-El grup proposta una manifestació unitària contra les guerres pel dissabte 11 de novembre al migdia, del Portal de Sant Roc al Raval de Montserrat.

-Per preparar aquesta manifestació, el grup terrassenc presenta una Proposta Ciutadana al Ple Municipal del proper 29 de setembre per demanar la complicitat de l’Ajuntament.

-Alhora, anuncia un acte de presentació de la manifestació per al dimarts 10 d’octubre amb la presència de cares conegudes.

La plataforma Aturem les Guerres de Terrassa, amb el suport del Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana, que agrupa les entitats socials i culturals de la ciutat, vol mobilitzar la ciutadania contra les guerres perquè la violència és la pitjor estratègia per resoldre els conflictes de la nostra humanitat. Al costat de “l’evident pèrdua de vides humanes i dels desplaçaments forçosos de la població, s’afegeixen altres desastres igualment devastadors: el malbaratament dels recursos que caldria dedicar al benestar de les poblacions, la destrucció de l’entorn natural, la pèrdua de la salut física i psíquica de les persones que viuen una guerra, i el deteriorament de les relacions entre els pobles que constituïm la gran família dels habitants de la Terra”, remarquen. Però, encara més, és “el fracàs moral i ètic de la humanitat” el que veritablement representa una guerra.

Proposta Ciutadana per al Ple Municipal del 29 de setembre

En el proper Ple Municipal mensual, previst per al matí del divendres 29 de setembre, la plataforma presenta una Proposta ciutadana amb la voluntat d’implicar-hi l’Ajuntament i els grups municipals presents al consistori. En aquesta proposta es vol convèncer el consistori afirmant que tenen el deure moral de traslladar als ciutadans i ciutadanes de Terrassa que “el progrés, el benestar i les llibertats de la humanitat present i de la humanitat futura només es poden construir i consolidar en un ambient de pau, de la pau desitjable per a nosaltres, per als nostres fills i filles i per als seus descendents”.

Acte de presentació de la manifestació amb cares conegudes el 10 d’octubre

El dimarts 10 d’octubre a les 7 de la tarda a la Biblioteca Municipal del Districte 2, al carrer Sant Cosme 157 del barri de Can Anglada, es farà un acte de presentació i convocatòria de la manifestació a tota la ciutadania.

La voluntat dels organitzadors és agrupar veus expertes al costat de veus terrassenques per animar la població a sumar-se a la manifestació de l’11 de novembre. L’acte es planteja com una conversa sobre la realitat que ens envolta i que ens convida a implicar-nos i a participar, a “aixecar la veu i no restar indiferents, perquè el nostre silenci ens fa còmplices”.

Manifestació unitària a Terrassa l’11 de novembre

El dissabte 11 de novembre a les 12 del migdia la ciutadania de Terrassa està convocada a una manifestació unitària sota el lema VOLEM LA PAU, ATUREM LES GUERRES! que tindrà el seu origen al Portal de Sant Roc, recorrerà la Rambla d’Ègara i acabarà al Raval de Montserrat.

Al final del seu recorregut es llegirà un manifest que vol donar veu al poble que s’adreça

a les institucions que ens representen per exigir-los que cal “fer esforços reals per

garantir de forma pacífica la nostra seguretat a través del diàleg i la diplomàcia”, però

en cap cas amb la violència.

Altres actes per al curs 2023-2024

La plataforma Aturem les Guerres de Terrassa es proposa, a més a més, dur a terme actes mensuals per a mantenir viva la reflexió i la presa de consciència. Aquests actes es realitzaran en diverses biblioteques públiques de Terrassa.

El grup Aturem les Guerres-Terrassa

Aquest grup, format per homes i dones molts dels quals van ser objectors de consciència i insubmisos fa més de 30 anys, es concentra cada dilluns a les 6 de la tarda al Raval de Montserrat per exigir als governs que aturin les guerres. Es poden trobar totes les accions en marxa a Catalunya a www.aturemlesguerres.cat

Related Articles

Deixa un comentari