El Festival Didó arriba a la seva vuitena edició i omplirà de música i titelles el Parc de Vallparadís

No Comment

 

El Festival Didó de Música i Titelles de Terrassa, organitzat per l’Associació sense ànim de lucre Amics de la Música de Terrassa i el CEM Escola de Música, amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa i el Departament de Cultura de la Generalitat, celebra aquest mes d’octubre la seva 8a edició.

El festival ha superat el repte que va suposar la pandèmia, i aterra de nou amb la majoria de propostes a l’espai públic, tornant a l’essència de les primeres edicions. Els darrers anys, però, han servit per a augmentar el treball en xarxa tant amb el teixit associatiu de la ciutat com amb altres equipaments de la ciutat, com per exemple la xarxa de biblioteques municipals que s’ha consolidat com a col·laboradora del festival.

Enguany, retroba doncs el format pre-pandèmia i hi suma tota l’experiència de les anteriors 7 edicions per recuperar l’ambient festiu i cultural que dona el fet de reunir la programació en un espai i temps concret.

El festival concentrarà les activitats en 3 dies consecutius, el 13, 14 i 15 d’octubre, coincidint amb el pont d’octubre i tindrà lloc en 4 espais: Plaça Vella, Parc de Vallparadís, Biblioteca del Districte 3 i Teatre Alegria.

El divendres 13, el Didó arrencarà amb un acte inaugural a la Plaça Vella que anirà seguit de dos espectacles itinerants pels carrers del centre. El primer, protagonitzat per unes girafes de gran format que deixaran el públic bocabadat (de Xiriquiteula teatre), i a continuació, una altra novetat, l’actuació d’un dels grups de cultura popular de la ciutat, els Gegants Bojos de Terrassa.

El dissabte 14, la música i els titelles es traslladaran al Parc de Vallparadís, el parc urbà de referència a la nostra ciutat, amb espais verds i accessibles que el converteixen en un entorn ideal per al Didó. Concretament, als voltants de l’escenari Vela pertanyent al Districte 3 (Can Palet), on les famílies podran gaudir de diversos espectacles així com de tallers i una instal·lació de joc, activitats que també tornen al festival després d’unes quantes edicions sense elles.

Per primera vegada, el festival acull una companyia de fora de Catalunya: Proyecto Caravana és una companyia provinent d’un un petit poble de la província de Terol que fa frontera amb Castelló. Ens sorprendran amb les peripècies de “Dracs i Peludes”.

També dissabte, la Biblioteca del districte 3 (BD3) acollirà un taller musical per a primera infància, i del 13 al 21 d’octubre s’hi podrà visitar l’original i atrevida exposició “Puppets&Vinyl”, creada pel reconegut Centre de Titelles de Lleida, on els titelles es converteixen en protagonistes de portades de vinils clàssics de la història de la música.

La programació també inclou dues propostes que es podran veure al Teatre Alegria. Una és l’espectacle La rateta Martina i el ratolí Serafí de la companyia Deliri, que tancarà les activitats del dissabte, i l’altra és el format d’espectacle de titelles amb música en viu del famós grup infantil El Pot Petit, amb l’espectacle “Les aventures del lleó vergonyós”.

D’altra banda, com cada any, el festival dona suport a companyies emergents, i aquest any acollirà l’espectacle “La favera màgica” de la Cia. Les pinyes, fundada el 2019, una companyia interdisciplinar que té com a objectiu explorar i explotar totes les possibilitats del teatre visual i introduir més llenguatges com el teatre físic i la música, encaixant totalment amb l’essència del Festival Didó. Fa un any iniciaven un Verkami per a poder fer realitat l’estrena del seu 3r espectacle.

Com a resum, la vuitena edició del Festival Didó es presenta amb un total de 13 propostes molt variades, la majoria gratuïtes per poder acostar la cultura a famílies de tots els nivells socioeconòmics de Terrassa i comarca. Els dos espectacles del Teatre Alegria tenen un preu assequible, el mateix que els espectacles de la programació municipal, 9€. I els tallers tenen un preu molt simbòlic d’entre 1€ i 4€.

Tota la informació es pot trobar al web del festival www.festivaldido.org, on també es podran adquirir les entrades anticipades a partir del dimarts 3 d’octubre.

Related Articles

Deixa un comentari