L’Ajuntament, amb el suport de la Diputació, posa en marxa el programa NEXES per prevenir la soledat no volguda a Sant Pere Nord

No Comment

El projecte NEXES s’adreça a persones majors de 75 anys, que viuen soles o amb d’altres persones grans

L’Ajuntament de Terrassa ha posat en marxa aquest mes de setembre el desplegament del programa NEXES al barri de Sant Pere Nord. El projecte, impulsat i finançat per la Diputació de Barcelona, té com a objectiu detectar situacions de soledat no desitjada en persones grans, intervenir per a pal·liar-les, sensibilitzar i promoure una xarxa comunitària en detecció i atenció d’aquestes situacions.

La iniciativa s’adreça a persones de 75 anys o més, que viuen soles o que conviuen amb d’altres persones grans. Per a participar-hi, cal trucar a l’Oficina d’Informació a la Gent Gran (937 397 095) o bé adreçar-se al centre cívic President Macià, equipament que aquest dimarts ha acollit dues reunions informatives adreçades al públic potencial de la iniciativa.

El projecte es va presentar a entitats i serveis de Sant Pere Nord, tot cercant la implicació dels agents del territori, un aspecte que es considerat fonamental per a detectar possibles situacions de soledat i, paral·lelament, ampliar les xarxes relacionals i l’acompanyament a les persones grans del barri mitjançant la creació d’un mapa de recursos.
En paraules de Duque: «El programa NEXES pretén actuar contra la soledat no volguda de les persones grans i promoure una xarxa comunitària cuidadora que afavoreixi un veïnat més inclusiu i una comunitat més cohesionada. La finalitat és informar, donar a conèixer els Serveis Socials i altres serveis del barri Sant Pere Nord, així com acompanyar persones grans que se senten soles o aïllades, per mitjà d’una atenció individualitzada partint de les seves necessitats socials i els seus interessos.»

Les persones que s’hi inscriguin rebran una visita a domicili en la qual faran una entrevista per a detectar possibles necessitats i establir un pla de suport personalitzat per a la situació de cadascuna d’elles. Segons Duque: «Com que actuem des de l’atenció individualitzada, podem detectar de manera eficient el que cal en cada cas i segons a aquestes necessitats, facilitar l’accés als recursos que la ciutat pot posar a l’abast d’aquestes persones. Així, aconseguim el nostre objectiu, que és acompanyar-les i millorar la seva qualitat de vida» i ha afegit: «El projecte és important per a Terrassa, i tenim previsió de continuar demanant participar-hi durant els pròxims anys, de cara a desenvolupar-lo a més barris de la ciutat».

Així doncs, amb la posada en marxa d’aquest programa, l’Ajuntament de Terrassa suma esforços que a treballar la problemàtica de la solitud no volguda amb una clara voluntat de donar-li continuïtat.

Related Articles

Deixa un comentari