Dues activistes explicaran la seva lluita pels drets humans a uns 900 alumnes de secundària i batxillerat

No Comment
Diana Damián (Mèxic) i Yezli Mic (El Salvador)


Les dues sessions formen part de Ciutats defensores dels drets humans

Terrassa participa, un any més en el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, una iniciativa que dona veu a persones que defensen diversos drets en diferents països del tot el món. Cada any, aquesta iniciativa porta activistes de l’àmbit dels drets humans d’arreu del món per donar a conèixer la tasca que realitzen als seus llocs d’origen, sovint amb risc de la seva pròpia vida, i per conscienciar a la ciutadania, i especialment a les escoles, sobre la importància de la defensa dels drets humans i el suport internacional a les seves lluites.

El Teatre Principal acollirà el pròxim 4 d’octubre la primera de les sessions, a càrrec de l’activista mexicana Diana Damián, que parlarà davant de 565 alumnes dels centres educatius Sagrat Cor, Institut Terrassa, Creixen i Institut Egara. Una setmana després, l’11 d’octubre, a l’Auditori Municipal de Terrassa, serà el torn per a la Yezli Mic, d’El Salvador, amb la presència de 311 alumnes dels centres Sagrat Cor, Institut Aimerigues i Tecnos. L’horari de les dues sessions serà des de les 9.30 h a les 11 h. Les dues activistes compartiran les seves experiències i coneixements a prop de 900 alumnes de secundària i de batxillerat de diversos centres de la ciutat.

La regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional Rosa Boladeras, que participarà en les sessions, destaca que «projectes com el de Ciutats Defensores dels Drets Humans permeten a la gent jove conèixer altres realitats de les quals no se’n parla en els mitjans. El fet que siguin les mateixes protagonistes qui les hi expliquin dona un valor molt gran a aquest programa. Estic segura que aconsegueixen així arribar a la consciència dels i les alumnes que tenen la sort de participar de l’experiència».

Diana Damián (Mèxic): originària de la ciutat de Cristóbal Obregón Villaflores a Chiapas, és especialista en gènere, interculturalitat i migracions. És defensora dels drets humans de les dones, dels Pobles indígenes, de les persones en les migracions des de fa mes de 35 anys. Ha participat en lluites pageses, de defensa dels territoris, sindicals, feministes, de dones, entre altres. És la fundadora i coordinadora de la Xarxa mesoamericana dona salut i migració, xarxa que articula lluitadores socials de Mèxic, Guatemala, Hondures i El Salvador que busquen garantir l’exercici ple dels drets de les dones i persones en les migracions. Més informació a https://ciutatsdretshumans.cat/defensor/diana-damian-palencia/

Yezli Mic (El Salvador): rapera, activista i feminista és membre del col·lectiu Hip Hop Femenino El Salvador, la primera organització de dones raperes del país, fundada el 2015 i impulsora del primer festival de hip-hop femení a El Salvador. Des del col·lectiu es dediquen a donar xerrades, tallers i concerts per conscienciar sobre els drets humans i les diferents formes de violència contra les dones, utilitzant el hip hop com a eina d’activisme. A més dels drets de les dones i la defensa dels drets humans, també creen consciència sobre els drets sexuals i reproductius. Més informació a https://ciutatsdretshumans.cat/defensor/yezli-mic/

Ciutats Defensores dels Drets humans és un projecte coordinat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i gestionat per la Comissió Catalana d’Acció pel Refugi amb la participació de 28 ajuntaments i nou entitats i institucions catalanes implicades en la defensa i promoció dels drets humans a escala local i global.

Related Articles

Deixa un comentari