Clam a tota la ciutat contra la violència que pateixen les dones

No Comment

La jornada reivindicativa del Dia Internacional de la No Violència Contra les Dones culminà a Terrassa en una marxa, dissabte a la tarda, organitzada pels col·lectius feministes Casal de la Dona, Quart Creixent, La Guerrilla dels Cossos, FemKalle, Arran Terrassa i Rudes Rebels. Si la nit abans havia estat una marxa no mixta, per carrers del centre de la ciutat, i en record de les agressions patides per les dones arreu del món, l’endemà es va fer un altre recorregut i encara a llum del dia.

Abans de l’inici, es llegí el manifest que s’havia preparat conjuntament, on es denunciava “que les violències sexuals formen part de la història de les nostres vides”, així com que “l’abordatge de les violències masclistes per part dels mitjans de comunicació és sovint inadequat i contribueix a minimitzar o justificar les violències”. Durant la marxa, d’unes 150 persones, records sobretot per les dones assassinades, “No estem totes, falten les mortes”, i contra el patriarcat dominant.

Després d’una estona d’espera per començar la marxa, per problemes amb la policia d’ordre de via pública, es partí cap a Can Palet, passant per l’avinguda Jacquard i el carrer Colom.

Davant l’empresa Emergia, que “fomenta la precarietat laboral de les dones”

No només a nivell d’igualtat i domèstic, la violència que pateixen les dones en el món del treball també va ser denunciada durant la jornada. Un cop arribades a la plaça de Can Palet, es continuà fins arribar a la seu de la multinacional de contact service Emergia, situada al costat del Parc Vallès, i on el 80% de les treballadores són dones. Davant la seu d’Emergia, les manifestants han recordat que “les dones cobrem un 30% que els homes”, i han denunciat aquesta empresa, una de moltes, de ser “responsable de la precarietat laboral a què sotmeten les dones”, així com el fet que aquesta precarietat “també és violència”.

Encara més enllà, es va acusar l’empresa d’oferir “salaris miserables, que oscil·len entre els 600 i 800 euros per una jornada completa, amb incentius i pagues extres incloses”. A la vegada, la fan responsable de no afavorir la conciliació familiar, i on s’entrega l’horari laboral només amb una setmana d’antelació, tot permetent “que es treballin 8 dies seguits sense descans”. També denuncien com s’acomiaden treballadores “amb pagues de només 8 dies per any treballat i de no garantir els 14 dies lliures que pertoquen per llei”.

Concentracions el divendres a tots els districtes

Durant el vespre del passat divendres, hi hagué la commemoració del Dia Internacional contra la Violència vers les Dones amb sis concentracions simultànies, una per districte, a les 19 hores, per tal d’afavorir la participació a tota la ciutat. A cada concentració s’ha fet la lectura d’un manifest, seguida d’un minut de silenci per les víctimes de la violència masclista. Les concentracions van tenir lloc a la plaça de la Immaculada (districte 6), a la plaça de la Cultura (districte 5), al Raval de Montserrat (districte 1), i als centres cívics dels districtes 2, 3 i 4.

Concentració el passat 24 de novembre contra la violència vers les dones, al Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany a La Maurina. Foto: Ajuntament de Terrassa

Related Articles

Deixa un comentari