Comissió de DDHH ICATER: es vulneren els drets fonamentals de les persones acusades de terrorisme

No Comment

Arran de les detencions de set persones acusades de terrorisme el passat 23 de setembre, i el seu posterior empresonament, la Comissió de Drets Humans de l’ICATER (Il·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa) denuncia l'”onada repressiva que el sistema polític, mediàtic, policial i judicial està protagonitzant contra les llibertats individuals i col·lectives de la ciutadania”.

El comunicat menciona que aquestes persones han estat empresonades “amb arguments dubtosos i qüestionables”, a la vegada que es fa ressò de la “vulneració molt greu” d’articles de la Declaració Universal de Drets Humans.

A continuació el manifest íntegre de la Comissió DDHH d’ICATER:

En tant que advocades i advocats compromesos amb la defensa dels drets de tothom, i en especial dels drets fonamentals i dels dret humans, volem expressar el nostre més ferm rebuig a aquesta onada repressiva que el sistema polític, mediàtic, policial i judicial està protagonitzant contra les llibertats individuals i col·lectives de la ciutadania.

El passat 23 de setembre, set persones van ser detingudes acusades de terroristes, amb arguments dubtosos, i més que qüestionables; aquestes set persones han estat empresonades, algunes d’elles sense haver pogut ser assistides en els primers moments per lletrats de la seva confiança i posteriorment, havent greus filtracions mediàtiques de fets que formarien part del nomenat secret de sumari abans de que els propis advocats dels detinguts en tinguessin coneixement. Això suposa una vulneració molt greu dels articles 3 (dret a la llibertat), 5 (dret a no patir tractes degradants), 7 (igualtat davant la llei i protecció per aquesta), 8 (recurs davant tribunals quan els seus drets siguin vulnerats), 9 (dret a no ser detingut arbitràriament), 10 (dret a ser escoltat per un tribunal imparcial) i art. 11 (dret a la presumpció d’innocència) de la Declaració Universal dels Drets Humans, llindar que ens empara a tots, i no només a aquells que ostenten i exerceixen el poder i la força.

Com a advocats és el nostre deure i obligació, exercir i exigir els drets dels ciutadans per tal de garantir la seva subsistència i seves llibertats, difondre la seva existència i assegurar el seu lliure exercici davant tota ingerència i restricció.

Es per això que alcem la veu, en nom de la Comissió de Drets Humans de l’ICATER per tal de condemnar i censurar aquestes actituds pròpies d’altres èpoques, i donar el nostre suport a les companyes i companys que estan fent esforços per tal d’assistir i defendre els drets de totes les persones a qui els estan sent vulnerats.

No oblidem mai: En cada despatx d’advocats, hi ha una oficina de defensa dels Drets Humans.

Comissió de Drets Humans de l’ICATER

Related Articles

Deixa un comentari