Pantalles de protecció solidàries, rebudes pel SAD Terrassa
A Terrassa hi ha «cada vegada més col·lectius i empreses» que produeixen mascaretes i altres elements de protecció, informava i reconeixia l’Ajuntament en un comentari publicat en el seu perfil a facebook. Una nota en què es confirmava amb més noms el publicat en diferents mitjans i de què tothom n’havia sentit parlar. La llista destaca el cas de solidaritat «tecnològica», recentment publicat en aquest mateix suport, Malarrassa, el grup Terrassa 3D Printers; inclou també: Mascarillas Solidarias, Seat, Confecciones Corvi, Mediamarkt, Església Mormona, ANC Terrassa, Correos, Smilics, Circutor, @mipetricor.
«L’Ajuntament també ha facilitat material o cobrirà alguns costos de productes per fabricar elements de protecció en el cas d’entitats o xarxes solidàries», diu també, reconeixent però, que «no hi ha res que pugui compensar l’esforç i la generositat que hi està posant tanta gent».
En aquest sentit, s’afirma que es publicarà «amb molt de gust» a les xarxes de l’Ajuntament «qualsevol bon exemple que trobem», amb la voluntat de «retre un petit homenatge a tota la bona gent que fa coses bones».
En aquest punt dels homenatges i els agraïments, des del Servei d’Atenció Domiciliària SAD Terrassa proclamen i exigeixen: «no volem medalles, volem EPIs» (equips de protecció personal). En una carta publicada aquesta setmana, l’Eva Pérez, portaveu de les treballadores, de CCOO, afirmava «nosaltres no necessitem paraules boniques, tampoc ens val un ‘Dia Dedicat A les Treballadores del SAD’. Les Treballadores, volem solucions».
És aquesta una reclamació per treure el focus de l’autocomplaença i que implícitament posa el dit, d’una banda, en alguns dels aspectes que els governs han fet molt malament davant la situació; i d’altre, en les mancances i situacions de precarietat a què han portat la sanitat i el sistema d’assistència social (vegi’s residències i assistència domiciliària) en general les polítiques posades en pràctica durant almenys els darrers vint anys i, sobretot, en els darrers deu, els de les retallades. Afirma l’Eva: «Les treballadores del SAD, mai oblidarem la manera com s’està gestionant la pandèmia i arribarà el moment en el qual ens haurem de veure les cares per a ajustar comptes amb els responsables de la gestió del servei».
L’Eva, en nom de les treballadores del SAD Terrassa, agraeix també una donació de pantalles de protecció facial, fetes amb impressora 3D, que els va enviar l’Eugenia López, i assegura que «es repartiran entre les empreses per una companya, que controlarà de què el repartiment es faci de forma transparent». Agraeix també «a les altres persones que estan en contacto amb nosaltres i que ens han ofert una mà amiga».
Xarxa de Suport Mutu de Terrassa
La Xarxa de Suport Mutu de Terrassa feia una mica de balanç de la feina feta. Aquesta mateixa setmana informava que la xarxa està organitzada en sis grups de whatsapp de voluntàries distribuïdes per diversos territoris i barris de la ciutat. A cada grup, s’assegura, hi ha entorn de les 100 persones.
Aquesta articulació nasqué el diumenge 15 de març de la «iniciativa de persones individuals que tenien ganes de donar resposta i suport a les veïnes preveient que la situació d’excepcionalitat requeriria de col·lectivitat i suport comunitari», informa un escrit difós per la Xarxa. On es declara que l’objectiu de la xarxa és «poder donar suport a les persones dels diversos barris, des de les cures i la solidaritat fent-ho de forma voluntària i autoorganitzada en col·lectivitat».
La peça clau d’aquest engranatge és un telèfon mòbil i un grup de whatsapp on es troben les demandes d’ajuda o suport i els oferiments. Són situacions com anar a fer les compres, a la farmàcia, o treure els gossos. La Xarxa assegura que s’ha donat suport a més de 110 demandes.
Hi ha també actiu un grup de «suport emocional», configurat per persones voluntàries amb formació en psicologia que estan atenent persones que se senten malament o soles, o necessiten xerrar una estona per a poder «passar el confinament amb més equilibri emocional». Aquest grup, s’informa, ha fet suport a unes 20 persones.
Finalment, s’informa també des de la Xarxa, que fa qüestió de mantenir l’anonimat de les persones voluntàries, hi ha una «comissió legal» que ha donat suport en aspectes relacionats amb l’àmbit laboral. S’han atès unes 50 demandes.
Deixa un comentari