Contra la segregació escolar: prou de bones intencions! Que el Decret es pugui aplicar el curs 2021-22

No Comment

El Col·lectiu d’Escoles Contra la Segregació demana al Parlament de Catalunya i al Sr. Josep Bargalló, conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, que facin el possible per tal que el Decret de la programació de l’oferta educativa i del procediment d’admissió en els centres del Servei d’Educació de Catalunya, sigui aprovat de manera que es pugui aplicar en la propera preinscripció al curs 2021-22.

En una declaració feta pública el passat 26 de novembre de 2020, aquest Col·lectiu, que dona continuïtat a la comissió de la FaPaC que va començar a intervenir en aquest problema, recorda que aquest decret és fruit del Pacte Nacional contra la Segregació Escolar, un pacte nascut del consens i que va ser signat pels màxims responsables de desenvolupar la planificació educativa i de gestionar i prestar Servei d’Educació de Catalunya, com són el Departament d’Educació de Catalunya, les administracions locals, les entitats municipalistes i la titularitat dels centres sufragats amb fons públics, amb l’objectiu d’establir els compromisos per combatre la segregació escolar.

Les AMPAs, Afes i famílies dels centres de màxima complexitat, amb una llarga trajectòria en la lluita contra la segregació, defensen que, per continuar avançant, és «imprescindible» l’aprovació d’aquest nou decret. «La història ens ha demostrat que les bones intencions no són suficients, i que cal un marc legal de suport per a corregir desviaments i poder equilibrar els processos d’escolarització», afirmen.

Related Articles

Deixa un comentari