La regidora Maria Sirvent, sense matisos, afirma que el “PSC-CiU ha entrat en una deriva de menyspreu a l’oposició i a la ciutadania molt greu”
El grup municipal de la CUP a l’Ajuntament de Terrassa denuncia que el govern local va aprovar, el 17 de febrer, en el marc de la Junta de Portaveus, el nou Pla Director de Policia Local. Aquesta aprovació «secreta» és una «manca de transparència absoluta, tant amb els partits de l’oposició com amb els mitjans de comunicació de Terrassa i la pròpia ciutadania».
La CUP ha demanat insistentment poder debatre sobre el contingut del Pla, així com haver d’aprovar-ho en el marc del Ple de l’Ajuntament. Però, lamenten i denuncien, «ni s’ha pogut debatre, per part dels partits de l’oposició, ni tampoc passarà per Ple».
A més a més, «l’obscurantisme» ha envoltat aquest Pla. La CUP ha demanat també en repetides ocasions disposar d’una còpia del Pla (paper o digital), per tal de poder analitzar amb seriositat el seu contingut. I malgrat que sempre han tingut resposta afirmatia, «mai s’ha fet entrega de dit document». Han demanat també insistentment ser informades sobre les passes que la Regidoria de Seguretat anava fent amb el Pla. Però la formació d’esquerres s’ha hagut d’assabentar que ja havia estat aprovat el dimecres 1 de març. «O sigui: A posteriori i per casualitat».
Per tal que no existeixi dubte sobre aquests fets, el grup municipal de la CUP presentà dades i enumerà les diferents vegades en què s’ha demanat:
20 d’octubre al Consell de Seguretat
21 d’octubre en Nota de Premsa
2 de febrer Reunió bilateral CUP-Regidoria Seguretat
6 de febrer Mail a Maruja rambla
10 de febrer Reunió del Consell de Seguretat
28 de febrer Mail a Maruja Rambla
28 de febrer Mail Marc Armengol
També s’ha fet demanda al propi alcalde i s’ha demanat en Ple.
Per tant, conclou la regidora Maria Sirvent, «l’equip de govern ha aprovat el pla no només sense haver posat en marxa un debat ciutadà al voltant del concepte de seguretat i de la seva aplicació pràctica, sinó que ho ha fet després d’haver-nos negat l’accés al document del pla director abans que passes per junta de govern».
I afegeix: «Sembla que encara no han entès que sempre és millor prendre les decisions per consens, i no pas perquè no disposi de majoria absoluta, sinó perquè els plans estratègics de ciutat tenen implicacions directes sobre la ciutadania, qui tenim dret a decidir i opinar precisament sobre tots aquells aspectes que ens afecten directament».
Aquest fet s’afegeix al «menyspreu» del regidor Jordi Flores, recentment denunciat també, envers la proposta de votacions de concerts de Festa Major de la CUP, de la qual encara, informe el grup municpal, n’esperen l’informe tècnic que avali la seva tesi que la proposta és «inviable tècnicament».
Deixa un comentari