CUP, TeC i ERC, en contra de l’adjudicació a SEHRS del servei de menjadors escolars

No Comment
Els tres grups de l’oposició d’esquerra manifesten que en l’adjudicació definitiva a SEHRS, multinacional del sector de la restauració que tenia una pitjor puntuació en la major part de les puntuacions, ha primat la rebaixa econòmica per sobre dels criteris de qualitat del servei del menjar oferit als nens i nenes a les escoles, i per això pretenen aturar la concessió.

En una roda de premsa conjunta celebrada avui, La CUP, TeC i ERC han mostrat el seu rebuig al procés d’adjudicació del servei de menjador de les escoles de Terrassa, atorgat per l’Ajuntament a l’empresa guanyadora, SEHRS, la qual començaria a prestar el servei el gener del 2016. Les tres formacions votaran en contra d’aquesta adjudicació en el Ple de dijous, “per la incoherència que trobem entre la part tècnica i els criteris de qualitat del servei, socials i de sostenibilitat que es pretenen”, ha dit la Maria Sirvent, regidora de la CUP. “Ítems com el menjar de proximitat i de qualitat no tenen un valor reflectit, i han passat per sobre els criteris econòmics. Això amb una altra voluntat política podia haver canviat”. Sirvent ha afirmat que “dels 100 punts del total, 21 han estat només per la proposta de l’empresa guanyadora de donar 500 beques menjador”.

La regidora de la CUP ha afirmat que des del seu grup “apostem per una gestió directa” (tal com apunten les treballadores del servei), “o bé a través de cooperatives locals; hem de fer valer que l’Ajuntament s’ha adherit a la Xarxa de Municipis de l’Economia Social i Solidària”. Sirvent també ha apuntat que algunes de les licitadores que tenien una puntuació tècnica per sobre de la guanyadora, presentaran recurs contra l’adjudicació. La regidora de la CUP també ha fet esment al president d’aquesta multinacional de la restauració, Ramon Bagó, el qual va ser investigat per l’Oficina Antifrau de Catalunya i per la Sindicatura de Comptes per conductes delictives, i vinculat a casos de corrupció del Consorci Hospitalari de Catalunya a la comarca del maresme.

En aquesta línia, Sirvent emplaça a que les escoles que no vulguin estar incloses en aquest servei, es desvinculin i s’autoorganitzin per cobrir el servei d’una altra manera, citant el cas d’una escola de Viladecavalls, “amb molt bons resultats”. L’Isaac Albert, d’ERC, ha assenyalat que un concurs d’aquestes característiques, en un sol paquet, afavoreix les grans empreses, “quan es pot seguir un altre model per lots”.

Albert ha asseverat que no posen en qüestió el procediment del concurs, sinó el model seguit pel consistori, i “queda clar que els criteris socials que es perseguien en el ple de clàusules al respecte de la qualitat del servei, no han quedat reflectits en el resultat”. “Qui ha guanyat aquest concurs ho fa per què ofereix 500 beques menjadors”, ha reblat Albert . “Si no és una oferta temerària, ha continuat el regidor d’ERC, “estem gairebé a les portes”. Per Albert, de fet, “aquesta qüestió és un símptoma del que està passant a la casa”, on no hi ha una línia política a seguir, i tot s’acaba fent per criteris de tipus tècnic.”

matilla sirvent albert Xavi Matilla (TeC), Maria Sirvent (CUP) i Isaac Albert (ERC) en la roda de premsa s’avui (foto: Premsa CUP)

Per la seva banda, Xavi Matilla, de Terrassa en Comú, ha recalcat que “fem això perquè el resultat del concurs no és el desitjat, i segur que tampoc ho és per a la ciutadania i la comunitat educativa”. Segons Matilla, “està clar que s’ha acabat adjudicant per una baixada econòmica”, i ha remarcat que “l’empresa guanyadora ha obtingut el darrer lloc en la puntuació qualitativa (d’un total de 9 que han licitat), i el penúltim respecte el projecte educatiu”. El regidor de TeC considera que hauria de prevaldre el sentit polític, i que els criteris econòmics han passat per davant de la qualitat del servei. Matilla ha alertat també del “risc de conflictivitat en el servei”.

El proper episodi doncs, es viurà dijous en el Ple, on es veurà el posicionament de la resta dels components de l’oposició, per tal que aquesta adjudicació es mantingui, o bé s’acabi fent enrere i s’obri un nou procés. Per la seva part, Ciutadans ha manifestat que s’abstindrà en la votació.

Miquel Gordillo

Related Articles

Deixa un comentari