Debat sobre model de seguretat, organitza la CUP, amb Maria Sirvent, Maria Rovira i Joan Tamayo

No Comment

La CUP alerta que l’Ajuntament ha segrestat el debat sobre la policia local i farà la seva pròpia jornada sobre model de seguretat

Organitza un debat aquest divendres 15 de març a la Masia Freixa, amb la diputada Maria Sirvent i la regidora de Barcelona Maria Rovira i l’advocat Joan Tamayo, en la que entitats de la ciutat reflexionaran sobre com els afecta el tracte policial

«La gestió dels cossos municipals de policia són sempre un cavall de batalla tant per les CUP com pels grups d’esquerres amb una mirada pròpia sobre el concepte de seguretat», afirma la CUP local en la convocatòria de la jornada de debat. I és que habitualment es troben en una posició «fora del discurs mainstream, ja que la posició no és acomodatícia, sinó de transformació». Ara bé, «en què es concreta aquest model?», es pregunten; «Com passem d’una crítica a les actuacions policials (cas Jonathan, multes als CDR per enganxar cartells de la vaga, sancions per l’ordenança de civisme) a les mesures concretes que implementaríem?»

Aquest és l’objectiu de la jornada de debat a la Masia Freixa, a partir de les 18.30 hores, en la que prendran part la diputada al Parlament Maria Sirvent, la regidora de l’Ajuntament de Barcelona Maria Rovira i l’advocat d’Espai Drets Joan Tamayo. Posteriorment s’obrirà un torn de paraules entre diferents entitats socials de la ciutat, que aportaran la seva visió sectorial (afectació policial sobre la joventut, sobre les persones migrades, sobre els barris, etc.).

La convocatòria per part de la CUP és una resposta i «una reacció la desídia de l’Ajuntament de Terrassa a l’hora de realitzar les Jornades sobre Seguretat Ciutadana i Model Policial, proposades per la CUP i aprovades en el marc de les reunions de la Comissió de Seguretat (les quals haurien d’haver tingut lloc abans de 2017)».

La CUP considera que «s’ha segrestat aquest debat i no s’ha permès debatre sobre diferents models, ni amb els grups polítics representats a l’Ajuntament ni amb el conjunt de la ciutadania».

Prova pilot dels ‘Agents de Convivència’

Una prova d’aquest comportament, segueix el comunicat de l’organització d’esquerres, és «l’aprovació (sense debat i per via de Junta de Govern) dels Agents de Convivència, un nou servei d’atenció ciutadana de carrer que “vetllarà” pel compliment de les ordenances “cíviques” vigents». Aquesta aprovació, segueix, «és molt important per diferents motius: Realitzarà tasques complementàries a les de la policia local, controlaran allò que succeeixi a l’Espai Públic, aplicaran allò que consideren que és incívic o cívic (quan sense dubte necessitem un debat col·lectiu per redefinir-ho)… Per tant, es tracta d’un projecte interessant per reflexionar des del punt de vista polític, que ha estat segrestat a debat pel PSC i que només n’ha informat una vegada ja el tenia».

Però aquesta acció del govern local «encara sorprèn més si es té en compte que els grups polítics, actualment, estan treballant en la redacció del nou Pla de Seguretat de Terrassa», tot i que segur que no acabarà abans del final de la legislatura, assegura. A l’equip de govern «no li ha semblat adequat portar aquest tema a la comissió».

La cosa, de ben cert, ve de lluny, informa encara la CUP, de l’inici de legislatura: «Després de la gran polèmica entorn a la denúncia judicial contra la regidora Maria Sirvent per part d’un grup de policies, la regidora de Seguretat, Maruja Rambla, va decidir elaborar un nou Pla Director de Policia Local. Tot i participar de reunions en les quals es va explicar grosso modo el Pla, la CUP mai va poder debatre sobre el Pla ni fer-hi esmenes. Tant és així que mai ens van arribar a passar el document en format digital (tal com ja vam denunciar públicament…).»

Per tots aquests motius, la CUP considera que «l’Ajuntament ha segrestat el debat entorn del model policial, especialment de cara a la nostra formació». Per això, la celebració de la jornada sense esperar més temps sobre models policials.

Related Articles

Deixa un comentari