Diumenge 5 de maig la Coordinadora Capaç celebra la Festa de la Distrobada més reivindicativa

No Comment

L’edició 14a de la Distrobada serà més reivindicativa que mai, donada l’exigència i la urgència de què es construeixi una residència i centre de dia per atendre aquestes persones.


Aquest diumenge 5 de maig, a la Muntanyeta del Parc de Vallparadís, se celebra la 14 edició de la Distrobada. Es tracta de la festa anual, lúdica i reivindicativa, organitzada per la Coordinadora Capaç, la qual agrupa a entitats i familiars de persones amb discapacitat intel·lectual de la ciutat. Una festa que enguany serà més reivindicativa que mai, donada l’exigència i la urgència de què es construeixi a la ciutat una residència i centre de dia per atendre aquestes persones.

Des de les 10:30 del matí fins a les 2 de la tarda, tindran lloc nombroses activitats: tallers, música, animació, xocolatada, sorteig de regals, i venda de samarretes commemoratives. També es farà lectura del Manifest per la Residència i Centre de Dia per a persones amb Discapacitat Intel·lectual, al qual s’hi han adherit nombroses entitats de Terrassa (Veure aquí el programa complet).

La Coordinadora Capaç va ser constituïda fa 12 anys per les AMPA de les quatre escoles d’educació especial de Terrassa i per familiars de persones adultes amb discapacitat intel·lectual que són usuàries de centres ocupacionals i tallers com FUPAR, Prodis, Centre de Dia La Pineda, etc.

El seu objectiu és defensar els drets dels seus fills, que en els darrers anys han patit un important retrocés, informa Capaç. Per aquesta raó, van declinar participar activament en la Taula de Capacitats Diverses i Accessibilitat de l’Ajuntament de Terrassa, ja que denuncien “les mancances i vulneracions dels drets dels nostres fills, promovem l’oferta d’oci adaptat i inclusiu i portem a terme diverses accions reivindicatives”, segons manifesta la Coordinadora Capaç.

Entre altres activitats, l’entitat reivindica que “d’una vegada es faci la construcció de la nova Residència, Centre de Dia i Centre de Respir, imprescindibles per a la nostra ciutat i el seu àmbit d’influència, que porta ja 10 anys d’endarreriment”.

Per això, la Coordinadora ha elaborat un manifest (es pot llegir sencer aquí) en què denuncia “l’incompliment del Departament de Treball i Afers Socials a dotar Terrassa amb aquest equipament”, hem fet públic un Manifest, al qual s’hi han adherit les següents entitats:

Síndica de Greuges de Terrassa, Associació Veïns Sant Pere Nord, Associació de Familiars de Malalts Mentals de Terrassa i Comarca, Salut Mental Terrassa, Escola L’Heura, Fundació Privada, Escola Crespinell, PRODIS, FUPAR, Associació La Oka, Associació eco INSERCIÓ, Club de Lleure Els Globus, Centre de Lleure Tu Tries, Associació l’Òliba Blanca, Associació Síndrome Opitz C, AFAPD, Voleibol Terrassa, Prou Barreres, Justícia i Pau de Terrassa, Amics de FUNDASE Bolivia, Asociación Vecinal Can Boada del Pi, X-RIDERS C. E. Bike 15982, Associació Comunity Can Terrassa, Minyons de Terrassa, TEAcció, Associació Cultural d’Esperanto, Associació d’Amics i Amigues del Casal de la Gent Gran Anna Murià, Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa, Càritas,  Associació de la gent gran del Parc de Sant Jordi, AMPA Serra de l’Obac, Taula de l’Aigua de Terrassa, Castellers de Terrassa, Club de Tennis Terrassa, Associació Trabucaire Bandolers de Terrassa, Parados Terrassa, Associació Musical Banda de Terrassa, Gam Vallès, Gospel Vallès, AVAN, Diables de Terrassa, Centre d’Esplai Boterut, Federació Associacions Veïnals de Terrassa (integra a 22 entitats), ALEI, Associació Local d’Entitats per a la Inclusió de Terrassa (integra a 27 entitats), XES Terrassa (integra a 21 entitats), Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana (integra a 20 entitats), Federació Associacions i Centres de Gent Gran de Terrassa.

Related Articles

Deixa un comentari