La Víbria Intercultural porta set joves europeus durant 10 mesos a la comarca per fer voluntariat

No Comment

Durant l’estada, els joves desenvoluparan les seves tasques en les entitats FUPAR, el Taller Jeroni de Moragas de Sant Cugat, i a la mateixa Víbria Intercultural.


A través del programa del Cos Europeu de Solidaritat, adreçat a joves de 18 a 30 anys de fer voluntariat a l’estranger, la Víbria Intercultural, entitat egarenca especialitzada en mobilitat internacional, acull any rere any i desde 2003 persones voluntàries provinents de tota Europa.

Enguany són 7 joves procedents d’Àustria, Alemanya, França, Hongria, Itàlia i Portugal, arribades a mitjans d’octubre i que passaran 10 mesos a Terrassa. Aquestes joves desenvoluparan els seus projectes en diverses entitats: FUPAR, que ja és el 3er any que acull voluntaris europeus; Taller Jeroni de Moragas, ubicat a Sant Cugat i que s’estrena aquest any; i la Víbria Intercultural.

nous voluntaris la víbria Foto de grup amb els nous voluntaris, el dia de benvinguda i orientació. (La Víbria Intercultural)

Cada voluntari té unes tasques assignades. En el cas de FUPAR, donen suport en el Centre Ocupacional, a l’atenció individualitzada de les persones usuàries i a la planificació i dinamització de les activitats de lleure. Al Taller Jeroni de Moragas, els voluntaris donen suport a l’equip del Centre Ocupacional, en activitats terapèutiques, ocupacionals i prelaborals per millorar la qualitat de vida de les persones usuàries.

En el cas de La Víbria, donen suport a l’equip en la dinamització d’activitats locals i internacionals basades en educació no formal en temàtiques com la informació juvenil, el foment de l’ocupació, temes mediambientals, interculturalitat, així com la difusió i comunicació de les activitats.

Segons informa La Víbria, el programa CES i l’acollida de voluntaris aporta una dimensió europea a les entitats locals i permet als propis voluntaris desenvolupar noves competències, millorar la seva autonomia, treballar valors i constitueix una experiencia vital que els serà molt útil durant la seva vida adulta. L’entitat s’encarrega de gestionar la seva estada i fer-ne la tutorització i seguiment en coordinació amb les altres entitats d’acollida.

La Víbria també envia a joves locals a fer voluntariats per Europa. Actualment, una desena de voluntaris i voluntàries enviats per la Víbria estan participant en projectes a Dinamarca, Grecia, Irlanda, Romania i França. Malgrat la pandèmia, aquest programa de voluntariat segueix funcionant i segueix essent necessari, tot i que les activitats s’adapten en cada moment al que exigeix la situació per garantir la seguretat. Les persones joves es poden informar sobre aquesta i altres oportunitats de mobilitat al servei d’assessorament en mobilitat internacional que l’entitat ofereix des de l’Oficina Jove Casa Baumann.

Related Articles

Deixa un comentari