L’escola Creixen mostra com han quedat les instal·lacions després de les obres a la seva seu

No Comment

Els noms de les aules porten noms de carrers i elements del patrimoni de Terrassa i així fer-los perdurar en la memòria dels infants.


Després d’un any atípic on es van haver de deixar les aules per continuar les classes en línia, la comunitat educativa de l’escola cooperativa Creixen Terrassa va començar el curs estrenant noves instal·lacions a la seva seu del carrer Sant Pere.

Des de l’escola informen que la reforma ha estat tot un repte, ja que ha calgut fer-la tot tenint en compte que s’ubica en un edifici històric i catalogat. S’han respectat i posat en valor tots els elements modernistes del nostre centre, tant característics del patrimoni arquitectònic de Terrassa. Esmenten que una dificultat afegida va ser el fet de realitzar les obres durant el confinament.

El resultat ha estat una escola completament canviada i adaptada a la normativa, fent-la més accessible, moderna, segura i oberta a tothom. Entre altres, s’han canviat els accessos principals del centre, el vestíbul, les zones comunes com ara els patis i els equipaments esportius, així com totes les instal·lacions de l’ESO. Les reformes també han permès seguir apostant per la innovació i la tecnologia aplicada a les aules. El disseny ha donat prioritat a fer els espais moderns, funcionals i propers, donant més color al centre.

Entre el claustre de mestres d’Infantil i Primària va sorgir la idea de vincular els noms de les aules a elements del patrimoni de la nostra ciutat. Es considera que aquest treball té un enorme potencial pedagògic, donat que “permet enriquir els nostres projectes amb inputs reals i molt propers, ampliant els àmbits rutinaris i prenent contacte amb entorns i persones noves”.

Fou l’equip docent qui va proposar els noms de les aules en els grups més petits, i en cursos més avançats es van engegar procesos de participació dels alumnes que a partir de les seves propostes. Així doncs, aplicant les competències comunicatives treballades en el projecte transversal d’oratòria, l’alumnat va argumentar i va acabar triant els noms. Un treball molt lligat a les emocions dels alumnes, i que els crea “records perdurables, sobretot quan el coneixement sorgeix de la seva pròpia investigació i culmina amb la visita al lloc triat, on el context pren importància per ell mateix i arriba a ser el mateix aprenentatge.”

Casa Alegre de Sagrera, Parc de Vallparadís, Castell Cartoixa , Escola Industrial, Esglésies de Sant Pere, Xemeneia Saphil, Xemeneia Oliu, Xemeneia Doré, Carrer Pantà, Carrer Que puja, Carrer Montserrat, Masia Freixa, Teatre Principal, Vapor Gran, Vapor Aymerich i Vapor Ros, són noms i llocs de la nostra ciutat que perduraran a la memòria dels nens i nenes de Creixen Terrassa.

Carnestoltes dedicat als professionals sanitaris

Amb esperit d’agraïment a tots el professionals del sistema sanitari per la seva tasca impagable al llarg d’aquest any, Creixen Terrassa celebrarà el Carnestoltes d’una manera molt especial, retent un homenatge a tot el món sanitari.

Per això, el dia 12 de febrer, Creixen Terrassa s’omplirà d’un exèrcit de disfresses de doctores i doctors que volen simbolitzar a totes aquelles dones i homes que des del primer dia s’enfronten a la covid-19, donant el millor d’ells mateixos i en ocasions, fins i tot la seva salut i la seva vida.

El següent vídeo mostra com han quedat finalment les instal·lacions després de les reformes de l’escola Creixen Terrassa:

Llicència de Creative Commons
La responsabilitat dels escrits dels periodistes i col·laboradors recau en el seus autors. Malarrassa no comparteix per força les opinions reflectides en els textos publicats.
Butlletí Malarrassa
Subscriu-te al nostre butlletí setmanal. Les notícies més destacades que has de llegir