El Colectivo Sin Vivienda exigeix a l’Ajuntament que expropiï pisos buits dels bancs

No Comment

Membres del Colectivo han denunciat que Mina encara faci talls d’aigua a famílies sense recursos. També han criticat la política d’habitatge de l’Ajuntament per no aplicar als bancs mesures contundents per tal que alliberin els habitatges buits de què disposen, i responsabilitza a aquests de que hi hagi famílies sense casa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA A la taula, Karim el Otmani i Javier Delgado, envoltats de membres del Colectivo Sin Vivienda, avui dimarts 25 de juliol al Raval de Montserrat.

El Colectivo Sin Vivienda ha volgut tornar a denunciar avui la problemàtica existent al voltant  la política d’habitatge de l’Ajuntament, la manca de solucions, i les situacions dramàtiques que no s’aturen de gent sense casa, i de les moltes que encara a dia d’avui, han de patir talls dels subministraments bàsics.

La situació detectada a Terrassa pel Colectivo es mostra prou dramàtica. Assenyalen que a la ciutat hi ha uns 3.000 habitatges buits ens mans de bancs, i una dramàtica llista de 3.600 sol·licituds per un habitatge social. «Som famílies víctimes de la situació a la que ens han portat els bancs, com uns dels màxims responsables, que no ens deixen de robar fent pressió al govern, que amb submissió accepta reformes laborals i rescats com els 60.000 milions que dóna per perduts», ha llegit en una roda de premsa al Raval de Montserrat Javier Delgado, membre del Colectivo, del manifest elaborat per aquest.

D’aquesta forma, denuncien la política d’habitatge que duu a terme l’Ajuntament de Terrassa, i reclama al govern municipal que s’efectuïn “ja les expropiacions temporals per reduir les llistes d’espera i plantar cara als bancs”. El Colectivo reclama a l’Ajuntament mesures contundents, que serveixin com a «mètode de pressió i cedeixin els seus habitatges buits abans que acabin en mans de fons d’inversió, tal com diu la llei catalana 4/2016».

Mina encara fa talls d’aigua a famílies en situació vulnerable

Una altra mesura exigida és que es portin a terme sancions a les companyies de subministraments que no respectin la llei 24/2015 en matèria de pobresa energètica i facin talls de llum a famílies en situació vulnerable. “Fa dos dies, Mina va tallar l’aigua a una família amb 3 nens, la qual havia demanat un comptador social. La solució que dóna l’administració a la família es que esperi 6 mesos fins que els retornin el subministrament”, ha explicat Karim El Otmani, qui ha reivindicat la lluita del Colectivo per defensar l’habitatge digne, així com també per una sobirania total dels drets bàsics i fonamentals. També ha fet esment el cas d’una família amb 5 nens que s’enfronta a un desallotjament el setembre.

Campanya de recollida de signatures i moció al ple municipal

En aquesta defensa dels drets humans, Javier Delgado ha volgut deixar clar que el Colectivo denuncia “les ocupacions incíviques, però la majoria de les persones que ocupem som treballadores, i volem contractes de subministraments legals”;  i ha continuat: «no volem ajuts de l’estat, sinó poder treballar i viure dignament».

La roda de premsa ha servit igualment per anunciar una campanya de recollida de signatures que durà a terme el col·lectiu, per tal de demanar a la ciutadania que doni el seu suport a les demandes anunciades que adreçarà a l’ajuntament. Començaran demà dimecres al Mercadal, i l’objectiu és presentar-les en el proper ple municipal d’octubre juntament amb una moció.

Miquel Gordillo

Related Articles

Deixa un comentari