El Ple del Consell comarcal aprova una moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem

No Comment

El Ple del Consell aprova amb els vots favorables d’ERC, Junts per Catalunya i CAM-AMUNT la moció de l’AMI i l’ACM de resposta a la sentència del Tribunal Suprem

El Ple del Consell Comarcal ha aprovat aquesta tarda amb els vots favorables d’ERC, Junts per Catalunya i CAM-AMUNT la moció de l’AMI i l’ACM de «resposta a la sentència del Tribunal Suprem i per demanar l’amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret a l’autodeterminació» proposada per l’Associcació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM).

El Ple es va celebrar el dilluns 21 d’octubre a les 4 de la tarda de forma extraordinària a petició dels grups comarcals d’Esquerra Republicana de Catalunya, Junts per Catalunya i CAM-AMUNT. En el Ple també s’ha aprovat la petició de celebrar un Consell d’Alcaldies per tal de poder debatre la situació que viu Catalunya.

Tant la Moció com la sol·licitud de celebració del Consell d’alcaldies ha comptat amb el suport dels grups d’Esquerra Republicana de Catalunya, Junts per Catalunya i CAM-AMUNT. S’han abstingut els grups d’En Comú Guanyem i Tot per Terrassa. Hi han votat en contra els grups del PSC i el PP. En el Ple no hi ha assistit cap representant del grup comarcal de Ciutadans.

«La democràcia a l’Estat espanyol mostra símptomes inequívocs d’estar tocada de mort», s’afirma tot en començar el text aprovat, que defineix com a «judici polític» el procés que ha portat a la condemna de les líders socials i polítiques catalanes, motiu pel qual es demana la llibertat de totes les persones preses i exiliades polítiques, «perquè no han comès cap delicte».

Tot plegat ha creat el que la moció defineix com a «estat d’absoluta excepcionalitat», on l’Estat «intenta abolir la pluralitat política, vulnera la legitimitat del poble de Catalunya a decidir el seu futur lliurement, agredeix el dret que tenim a transformar la societat a través de la independència».

Però la «sentència no ens atura», al contrari, «reivindiquem justícia, i ens disposem a liderar de nou la lluita antirepressiva, democràtica, pacífica i a favor dels drets i les llibertats».

Els acords continguts a la moció són 10, començant pel «rebuig a la sentència condemnatòria», la reclamació de la «llibertat immediata» i «l’amnistia» com a «reconeixement de l’absència de cap delicte vinculat a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre i a qualsevol altra acció política celebrada durant els dies previs i posteriors a aquesta data». Així mateix, la moció reclama el dret a l’autodeterminació, es reafirma en el caràcter «pacífic i no violent del moviment independentista català», i al mateix temps exigeix al govern de l’Estat que «respecti la legitimitat de les persones escollides democràticament».

Treballar conjuntament amb el Parlament de Catalunya és un altre compromís del Consell Comarcal del Vallès Occidental, i per això convocarà una «assemblea d’electes a favor dels drets polítics i la llibertat». També s’expressa l’adhesió del Consell a «totes les mobilitzacions de rebuig a la sentència»; mentre s’expressa la «més ferma voluntat de seguir treballant, dia rere dia, per garantir els drets i les llibertats de tota la ciutadania».

Related Articles

Deixa un comentari