En record el president Lluís Companys, l’únic democràticament escollit afusellat a la història d’Europa

No Comment

Terrassa recorda el president Lluís Companys, l’únic president democràticament escollit afusellat a la història d’Europa

lluis companys

Per demà dissabte 15 d’octubre, tal com es va fer l’any passat, des d’Esquerra Republicana de Terrassa i les JERC han convidar a entitats i partits terrassencs a assistir a l’acte d’homenatge al president Lluís Companys en el 76è aniversari del seu afusellament.

L’acte es realitzarà, com és tradicional, davant el monument a la Plaça Lluís Companys.

Des d’Esquerra Terrassa i les JERC valoren molt positivament l’experiència de l’any passat per mostrar la unitat de totes les entitats i forces polítiques de la ciutat per recordar l’assassinat de l’únic president democràticament escollit afusellat a la història d’Europa.

D’acord amb el moment històric i polític que viu el país actualment, consideren que homenatjar la figura de Lluís Companys va molt més enllà del rècord per qui fou president del partit ERC i ha de ser reivindicada com a patrimoni de tots els catalans i catalanes, també a Terrassa.

Que aquest mes d’octubre la fiscalia general espanyola hagi tornat a posar-se en marxa per impedir la declaració dels 19 alts càrrecs imputats a Argentina per les seves responsabilitats durant la dictadura feixista, demostra un cop més que l’ombra del franquisme és molt llarga i que cal perseverar tots junts en el rècord, la reivindicació i la lluita per la llibertat com en el seu dia ho va fer el president Companys.

ERC i JERC Terrassa conviden a la societat terrassenca a retre homenatge a la figura del president, Lluís Companys, en el 76è aniversari del seu afusellament.

CONVOCATÒRIA

Dissabte 15 d’octubre 18:30h – Plaça Lluis Companys

Intervindran:

Marc Sanglas, Diputat ERC al Parlament de Catalunya

-Oriol Guerrero, Portaveu de les JERC a Terrassa

-Actuació musical del cantautor, Toni Marbà

Related Articles

Deixa un comentari