Es presenta la Marea Pensionista de Terrassa, 23 març, amb Isabel Marquès

No Comment

Contra els plans privats de pensions

Davant les agressions que està patint el Sistema Públic de Pensions des del Pacte de Toledo (1995) i sobretot desrpés de les imposicions de la “Troika”, en el 2010, amb la claudicació de Zapatero tot congelant i reformant les pensions en el 2011, produint una pèrdua de poder adquisitiu del 2,9% i la brutalitat de la Reforma aplicada, que en alguns casos representà fins un 38% menys de la pensió que en la situació anterior.

Marea Pensionista Salvem les pensions

Posteriorment, el PP en el 2012 no aplicà l’1,9% de revalorització i en el 2013 realitzà tres contrareformes de pensions, augmentant només un 0,25% la revalorització de les pensions, el que en l’any 2016 representà una pèrdua del poder adquisitiu de l’1,35%. Al temps, des de l’inici del seu govern «està saquejant els fons de les nostres pensions», que si es manté el ritme actual en el 2018 esgotarà el Fons de Reserva i no hi haurà diners per a pagar la totalitat de la despesa en pensions. Davant d’aquesta situació, s’està estenent per moltes poblacions de Catalunya la creació d’organismes en Defensa de les Pensions Públiques (marees de pensionistes).

També a nivell de l’Estat s’han constituït en 8 comunitats autònomes organismes en Defensa de les Pensions Públiques, per reivindicar, entre altres mesures, la derogació de totes les reformes laborals i de pensions des del 2010. Es manifesten contra de la privatització dels serveis públics i per la defensa d’un model de pensió i salari mínim superior als 1.000 euros. Amb independència del fet que creixin les cotitzacions socials –eliminant les tarifes planes, etc-, hom exigeix que el finançament sigui garantit per l’Estat i amb revalorització automàtica de les pensions en relació a l’IPC. Hom demana la incorporació al Règim General de la Seguretat Social de treballadors i treballadores de la llar i l’eliminació de tota mena de copagament o re-pagament.

  • Dia: Proper dijous 23 de març
  • Hora: 18h
  • Lloc: Casal de Ca n’Aurell, Plaça del Tint, nº 5

Hi intervindran:

  • Isabel Marquès i Amat (Ex Síndica de Greuges de Terrassa)
  • Domicià Sandoval (Portaveu Marea Pensionista de Catalunya)
  • Moderador: Manel Tortola-Tete Tato (Membre Marea Pensionista de Terrassa)

Related Articles

Deixa un comentari