La CUP denuncia una greu ocultació d’informació per part de l’Ajuntament

No Comment

Ocultació d’informació per part de l’equip de govern municipal. Això és el que denuncia la CUP de Terrassa, que ha registrat una queixa formal a la Secretaria general de l’Ajuntament, davant l’ocultació de la informació sol·licitada per la CUP i practicada per dos regidors de l’equip de Govern, el Tinent d’Alcalde de Cultura, Indústria i Projecció de Ciutat, Amadeu Aguado; i el regidor de Cultura, Jordi Flores.

Segons manifesta la formació els fets es remunten a la sessió ordinària i oficial de la Comissió de Cultura, Innovació i Projecció de Ciutat, celebrada el passat dimarts, en la qual els representants de tres grups municipals (CUP, ERC i TeC) demanen diferents informacions sobre el decurs de la Festa Major. Concretament, el representant de la CUP Terrassa, Ander Zurimendi, demana a l’equip de Govern una petita valoració sobre quins elements es considera que han funcionat i quins no. Davant aquesta pregunta, el regidor Amadeu Aguado es nega a contestar i assegura que l’endemà (dimecres) “ja està convocada una roda de premsa, així que per respecte als periodistes (sic)”, no donarà cap xifra ni valoració.

Tot i la incredulitat i insistència, no només del representant de la CUP sinó també de les regidores d’ERC i TeC, l’equip de Govern es nega a aportar dades i/o reflexions sobre la FM. I remet als representats dels partits polítics de tota l’oposició (PP, C’s, ERC, TeC i CUP) a llegir les notícies sobre la Roda de Premsa que realitzarà l’endemà.

En una carta que la regidora cupaire Maria Sirvent adreça a l’Alcalde Jordi Ballart, es destaca la “gravetat d’aquest fet és innegable i necessita d’una reprovació”.

Davant la gravetat de la qüestió, el contingut de la carta enviada per la CUP i transmesa als mitjans, i s’expressa en aquests termes:

En primer lloc, perquè no es facilita als representants de l’oposició la informació que legítimament sol·liciten. I que ho fan en el marc adeqüat: en el torn de precs i preguntes de la Comissió de Cultura.

En tercer lloc, pel to de menyspreu i superioritat envers els representants de l’oposició utilitzat pel Tinent d’Alcalde, Amadeu Aguado.

En quart lloc, perquè l’excusa de tenir l’endemà una Roda de Premsa ens porta a la següent reflexió: des de la CUP manifesten que amb la seva negativa, “s’oculta informació als representants de l’oposició, en sessió ordinària i oficial d’una Comissió Informativa”, La CUP vol reconeixer la “tasca dels mitjans de comunicació de fiscalització i control l’Ajuntament, de l’equip de Govern i també dels grups de l’oposició”. Consideren però que “no és de sentit comú que es prioritzi una Roda de Premsa (i, per tant, l’estratègia comunicativa de l’equip de Govern) a la pràxis democràtica i transparent que ha de regir en aquest Consistori”.

En cinquè lloc, resulta una gran paradoxa que l’equip de Govern negui informació als representants legítims de l’oposició la mateixa setmana que l’Ajuntament rep una distinció en l’àmbit de la Transparència (i així ho ven comunicativament).

Per tots aquests motius, exigim que aquesta situació no es torni a repetir, fet pel qual preguem a l’alcalde prengui les mesures oportunes.

Redacció

Related Articles

Deixa un comentari