La manifestació contra els discursos d’odi de Vox sonà com a música de fons en la constitució del nou consistori terrassenc

No Comment
Concentració d’Unitat contra el feixisme i el racisme, junt amb altres entitats locals, a les portes de l’Ajuntament el dia de la constitució oficial del nou consistori. Foto: UCFR

Redacció

La concentració contra els discursos d’odi, convocada per Unitat contra el feixisme i el racisme a la porta de l’ajuntament, per advertir i denunciar que aquests, en sí mateixos, són una vulneració dels drets humans i una manca de respecte vers la diversitat, anuncià també que la ciutadania organitzada està molt alerta i decidida a intervenir. Els crits de les més de 300 persones que desfilaren pel Raval de Montserrat el passat dissabte 17 de juny, van ser la música de fons de l’acte de constitució de la nova corporació municipal per al mandat 2023-2027

Jordi Ballart i Pastor, cap de llista de Tot per Terrassa (TxT), va ser investit alcalde de Terrassa durant el Ple de constitució del Consistori celebrat el migdia del passat dissabte a l’Ajuntament. Ballart ha estat nomenat alcalde amb 15 vots favorables dels 27 emesos.

El Ple de constitució del Consistori començà, tal com estableix la Llei Orgànica de Règim Electoral General, amb la constitució de la mesa d’edat, formada per les persones electes de major i menor edat presents a l’acte (Carlota Menéndez i Javier García, respectivament) i pel secretari de la Corporació. La mesa ha comprovat les credencials dels i les electes i, un cop verificades, ha declarat constituïda la corporació municipal amb 27 regidors i regidores. A continuació, la presidenta de la mesa, Carlota Menéndez, ha fet el seu parlament.

Tot seguit s’ha procedit a la presa de possessió del càrrec dels regidors i les regidores amb l’acte de jurament o promesa, per ordre alfabètic. Un cop jurat o promès el càrrec, cada electe ha rebut de la mesa d’edat la banda que els distingeix com a membre de la corporació i que representa el poder municipal. Aquestes bandes de roba porten l’emblema de la ciutat i es porten creuades, des de l’espatlla fins la cintura, en diades i celebracions especials.

Després de la presa de possessió dels regidors i regidores, la mesa d’edat ha preguntat als grups si presentaven candidatura a l’alcaldia i s’han presentat quatre candidatures: Jordi Ballart (TxT), Eva Candela (PSC) i Alicia Tomás (Vox) i Marta Giménez (PP). Tot seguit, els i les representants de les sis formacions polítiques presents al Consistori (Marta Giménez Arcusa pel PP; Meritxell Lluís i Vall per JxT; Ona Martínez Viñas per ERC; Alicia Tomás Martínez per Vox; Eva Candela López pel PSC; i Xavi Cardona Ruiz per TxT) han fet els seus parlaments. En acabar els parlaments els membres del Consistori han votat amb paperetes, en sobre tancat i en una urna, i per ordre alfabètic.

Primera foto del nou consistori terrassenc. Foto: Ajt. TRS

El recompte de vots ha estat el següent:

-Jordi Ballart: 15 vots

-Eva Candela: 7 vots

-Alicia Tomás: 3 vots

-Marta Giménez: 2 vots

La mesa d’edat ha cridat Ballart perquè jurés o prometés el càrrec d’alcalde de Terrassa, i a continuació li ha lliurat el bastó i la venera o medalla, símbols del poder municipal. Finalment, l’alcalde ha fet el seu parlament i ha donat per finalitzat el Ple, que els membres del Consistori han tancat cantant Els Segadors.

El Consistori per al mandat 2023-2027 ha quedat constituït amb els següents regidors i regidores:

Tot per Terrassa (TxT)

Jordi Ballart i Pastor

Maise Balcells Mundet

Sarai Gascón Moreno

Joan Salvador Fabregat

Maria Rosa Boladeras Domingo

Noel Duque Alarcón

Lluïsa Melgares Aguirre

Xavier Cardona Ruiz

Patrícia Reche Martínez

Montserrat Alba Basagaña

Laura Rivas Moreno

Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-CP)

Eva Candela López

Adrián Sánchez Morales

Carlota Menéndez Plans

Marc Armengol Puig

Montserrat Jiménez Molina

Javier García Romero

Josefina Merino Ramírez

Vox

Alicia Tomás Martínez

Daniel Pinto Bausela

Mireya Navarro Andreu

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC-AM)

Ona Martínez Viñas

Josep Forn Cadafalch

Junts per Terrassa (JxT-CM)

Meritxell Lluís i Vall

Montserrat Caupena i Mas

Partit Popular (PP)

Marta Giménez Arcusa

Maria del Carmen Vaya López

Related Articles

Deixa un comentari