La CUP destapa i denuncia que Mina inverteix en una SICAV

No Comment

El president de l’empresa que gestiona el servei públic de l’aigua, Marià Galí, presideix també una societat amb el nom de Minarever Sicav SA. A més, ha revelat la CUP de Terrassa, aquesta SICAV té com a accionista majoritari una societat anomenada Patmina S.L, la qual té com a consellers delegats a membres reconeguts de la CECOT i la Cambra de Comerç.

«Fan finances de tipus especulatiu», ha explicat la regidora de la CUP. «Aquestes societats d’inversió de capital variable són mecanismes que permeten tributar només l’1% dels seus beneficis, quan una empresa petita i mitjana ho fa al voltant del 30%. Els que més tenen s’ho fan per pagar menys», ha declarat. Les dades indiquen que “l’any 2014 van declarar guanys de fins a 435.000 euros, no tenim les dades del 2015», han manifestat els representats de la CUP en una roda de premsa feta davant la seu de Mina.

«Malgrat tractar-se d’una mecanisme financer legal, no ho trobem legítim, menys encara per a una empresa que està gestionant el servei de l’aigua a la ciutat”, ha expressat el coordinador local de la formació, Bernat Chueca. I ha denunciat que aquesta SICAV inverteix en empreses com ara CaixaBanc, BBVA, Banc de Sabadell, Repsol o Gas Natural, «bancs que fan desnonaments i empreses que generen conflictes socials i ambientals gravíssims arreu del món».

«No podem assegurar que els beneficis de Mina amb la prestació del servei de l’aigua vagin a parar a aquesta Sicav. «El que volem és que la ciutadania conegui aquestes dades i quin tipus de persones gestionen la nostra aigua», i quines pràctiques empresarials duen a terme. Per això, la formació corrobora el seu posicionament vers una gestió pública de l’aigua, ja que «és fonamental que preguem directament les decisions sobre el que ens afecta», ha dit la Maria.

La font proporcionada per la CUP indica també que Minarever Sicav SA es va constituir l’any 2009, i que està registrada, a l’igual que Patmina SL, al mateix edifici on l’empresa té la seva seu al carrer Societat número 26, tal com es veu en aquest enllaç de la Comissió Nacional del Mercat de Valors.

«La Mina no té res de pública, són inversors que especulen”, ha incidit Sirvent. “I tampoc té ja res de Terrassa, ja que el seu accionista principal és la multinacional Agbar, els accionistes egarencs ja no hi són».

Finalment la CUP s’ha qüestionat: “té sentit que mentre l’Ajuntament està essent qui sufragui la major part de les factures que no poden pagar algunes famílies, els responsables de la gestió de l’aigua estiguin fent inversions milionàries en projectes que no garanteixen els drets de la població?”.

Miquel Gordillo

rdp cup mina sicav Bernat, Sara, Maria i Emili de la CUP, al davant de la seu de Mina. Foto: CUP Terrassa

Related Articles

Deixa un comentari