La CUP insisteix amb mesures de foment de l’habitatge en cessió d’ús

No Comment

La CUP proposa que l’Ajuntament cedeixi temporalment edificis públics a les cooperatives d’habitatge, a canvi que els rehabilitin.

També vol encetar una campanya informativa entre la ciutadania per promocionar el programa de masoveria urbana.

La CUP proposarà en aquest ple de maig que l’Ajuntament identifiqui els edificis pendents de rehabilitar de propietat municipal, ja siguin del Consistori o d’un organisme municipal amb personalitat jurídica pública independent. I posteriorment, destriar-ne aquells que puguin ser susceptibles de cessió d’ús en el marc del programa de formes alternatives d’accés a immobles.

botomalarrassaIgualment, també aposta per estudiar la conveniència i viabilitat de realitzar un concurs públic de cessió d’ús d’immobles pendents de rehabilitar, per un període concret i destinat a persones físiques o entitats sense ànim de lucre (com ara una cooperativa d’habitatge).

A més a més, creu que és necessària una campanya informativa amb la finalitat de donar a conèixer els avantatges del programa de formes alternatives d’accés a immobles, com la masoveria urbana. El projecte va ser aprovat pel de l’Ajuntament al febrer de 2016 i ja està en marxa, tot comptant amb un assessor a les dependències de la societat municipal d’habitatge per desenvolupar-lo.

Segons la regidora Maria Sirvent, “cal donar a conèixer els avantatges d’aquest programa, com el fet que sigui l’ajuntament el primer en donar exemple i en fer ús d’aquest programa”. A parer de Sirvent, a més a més, “hi ha massa cultura de la compra i la propietat; per això ens cal cercar solucions col·lectives que superin la dimensió individual”.

Related Articles

Deixa un comentari