La CUP Terrassa demanarà demà en el Ple municipal corresponent al mes de març, la supressió de la taxa per obtenir el document d’adequació de l’habitatge que hagin d’abonar les persones estrangeres i nouvingudes quan s’instal·lin a la ciutat. Actualment l’import puja a 56,67€.
Aquesta mesura s’emmarca en una campanya més ampla de la CUP, tal com informa en la nota de premsa que l’agrupació local ha fet arribar. Es tracta d’aconseguir la “gratuïtat, amb caràcter universal, de totes aquelles taxes associades a informes i requerides per a viure amb ple dret als Països Catalans, com ara l’informe arrelament i integració social, l’adequació de l’habitatge, etc”.
En la nota enviada, la coordinadora del grup municipal de la CUP, Sara Moya, també proposa realitzar un estudi sobre racisme institucional “per tal de poder detectar petites accions o polítiques que vagin en contra del model intercultural i dificultin així la pràctica dels drets de les persones immigrades”. A més a més, la CUP demana notificar l’aprovació d’aquest acord al Departament de Treball, Afers Socials i Família, de la Generalitat de Catalunya, així com realitzar els següents acords en un termini no superior a 6 mesos.
Per a la CUP, “estem en un moment en què les migracions han deixat de ser un flux, per passar a ser una realitat pròpia dels diferents pobles i ciutats. A Terrassa, com a pràcticament arreu dels Països Catalans, es promou el model intercultural com a marc teòric i pràctic per a conviure i gestionar la diversitat”. Segons la formació cupaire, “cal fer referència al marc normatiu i legislatiu que regula la quotidianitat de les persones estrangeres a l’Estat Espanyol: “La Ley Orgànica de Extrangería”. De fet, aquesta és sovint incompatible amb el model intercultural proposat per municipis i ciutats. Parlem de les fronteres internes, les quals apareixen sovint de forma més subtil, responent a polítiques racistes i xenòfobes: els Centres d’Internament per Estrangers, els vols de deportació, els registres indiscriminats i motivats pel color de pell, les traves burocràtiques i econòmiques per a exercir el dret a l’habitatge, la segregació escolar, la negació de l’exercici del dret a vot…
Moya conclou: “Apostar per una Terrassa intercultural, suposa trencar amb els diferents límits interns. Treballar perquè els drets de les persones no es converteixin en mercaderies, ni reptes inassolibles”.
Deixa un comentari