La nova línia es dirigeix principalment a persones d’edat avançada i majoritàriament amb malalties cròniques de base
En marxa en els municipis de la Conca d’Òdena: Igualada, Òdena, Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui, a partir de demà dimecres es posa en marxa a la resta de municipis de la província de manera progressiva
El Servei Local de Teleassistència de la Diputació de Barcelona activa una línia d’atenció 900 excepcional per atendre 2.000 persones grans que actualment no tenen aquest servei
-La nova línia es dirigeix principalment a persones d’edat avançada i majoritàriament amb malalties cròniques de base
-És un servei totalment gratuït tant per a les persones usuàries com per als ajuntaments i estarà en funcionament mentre la situació d’excepcionalitat ho requereixi
-El servei es dona a través del SLT de la Diputació de Barcelona, pioner a tot l’Estat, que atén actualment a 90.080 persones de tots els municipis de la província. La posada en marxa d’aquesta ampliació permetrà atendre 2.000 persones més
-Des del dia 12 de març l’SLT ha atès un total de 10.235 trucades de les quals el 10% estan relacionades amb el COVID-19 i s’han atès 1.448 trucades d’emergència
-El nou servei excepcional ja està en marxa en els municipis de la Conca d’Òdena: Igualada, Òdena, Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui i, a partir de demà dimecres es posa en marxa a la resta de municipis de la província de manera progressiva
La continua aparició de nous casos de persones afectades pel COVID-19 a Catalunya i a l’Estat espanyol ha obligat al Govern de l’Estat i a la Generalitat de Catalunya a adoptar diferents mesures per tal de reduir i controlar la infecció a la població. A quatre municipis de la Conca d’Òdena: Igualada, Òdena, Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui, aquestes mesures ja han comportat el confinament de persones des de dijous passat 12 de març i les autoritats insisteixen en la necessitat de que la població de tota la resta de municipis romangui confinada als seus domicilis.
Davant aquesta circumstància, la Diputació de Barcelona ha volgut desenvolupar mesures de contingència excepcionals per poder atendre a la població gran amb risc que puguin estar en situació de necessitat en trobar-se aïllades o soles, que tinguin una salut vulnerable o una situació social complexa. La finalitat és que aquestes persones que estan desateses puguin tenir un servei que els hi proporcioni suport en cas de necessitar-ho. L’objectiu és facilitar un canal de comunicació permanent a persones grans, que no són usuàries de teleassistència, i que en la situació actual poden experimentar situacions d’angoixa per manca d’informació.
La nova línia 900 és un servei extraordinari que s’ofereix a través del Servei Local de Teleassistència (SLT) de la Diputació de Barcelona, -un servei pioner a tot l’Estat espanyol-, que atén actualment a 90.080 persones de tots els municipis de la província, de les quals el 74% son dones, el 49,5% són persones que viuen soles i el 48% tenen més de 85 anys d’edat.
La nova línia 900 es dirigeix principalment a persones d’edat avançada i majoritàriament amb malalties cròniques de base, factors que s’associen a un major risc de presentar complicacions greus en cas d’infecció pel COVID-19. Per això, des de l’inici d’aquesta pandèmia, l’SLT ha intensificat la seva atenció, fent un esforç extraordinari de professionals, tant a la central de recepció de trucades com a les 29 unitats mòbils distribuïdes per tot el territori de la província, que garanteixen una atenció durant les 24 hores.
A la nova línia s’hi podrà accedir a través dels Serveis Socials municipals, que faran arribar per correu electrònic a l’empresa Tunstall Televida, gestora del servei, les dades de les persones que volen tenir-lo. Per tant, seran els serveis socials municipals els que derivaran a les persones i en cap cas serà un telèfon obert al conjunt de la població.
És un servei totalment gratuït tant per a les persones usuàries com per als ajuntaments i estarà en funcionament mentre la situació d’excepcionalitat ho requereixi.
La presidenta de la Diputació de Barcelona remarca que «la prioritat d’aquest servei és que, si hi hagués un confinament total i aquestes persones majors visquessin soles i no tinguessin a ningú a prop, puguin comptar amb el suport de la Diputació de Barcelona».
El nou servei ja està en marxa en els municipis de la Conca d’Òdena: Igualada, Òdena, Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui des d’ahir dilluns, 16 de març, i demà dimecres es posarà en marxa a la resta de municipis de la província de manera progressiva.
Des del dia 12 de març l’SLT ha atès un total de 10.235 trucades de les quals el 10% estan relacionades amb el COVID-19 i s’han atès 1.448 trucades d’emergència, moltes de les quals relacionades amb aquesta malaltia. Així mateix, actualment el servei està fent un seguiment molt estret de les 121 persones usuàries que tenen el virus confirmat o que es troben en aïllament preventiu.
Deixa un comentari