La primera Viquimarató d’Optometria, demà dijous en el dia Mundial de la Visió

No Comment

Durant la jornada també es realitzaran a la plaça Vella revisions gratuïtes de la visió per part d’estudiants de la Facultat d’Òptica i Optometria de la UPC.


Aquest dijous 11 d’octubre, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) s’adhereix un any més a les activitats del Dia Mundial de la Visió. Ho farà amb activitats promogudes per la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT). La Facultat instal·larà a la plaça Vella de Terrassa una carpa des d’on es duran a terme revisions visuals gratuïtes a tothom que s’hi apropi.

La novetat d’enguany l’aporta l’Associació Catalana d’Optometria i Teràpia Visual (ACOTV) que organitza, en col·laboració amb la FOOT, la primera Viquimarató d’Optometria de l’Estat. Estudiants, professorat i professionals de la salut visual se citaran, a partir de les 9.30 hores, a les instal·lacions de la Facultat (c/Violinista Vellsolà, 37), per pujar a la Viquipèdia, durant tot el matí, continguts relacionats amb la salut visual.

La Viquimarató comptarà també amb un voluntari de l’Amical Vikimedia que ensenyarà als participants com editar continguts a l’enciclopèdia lliure i oferirà una breu formació introductòria de com referenciar articles i entrades.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és aportar més informació a Internet sobre la salut visual, difondre la seva importància i la tasca professional dels òptics-optometristes com a professionals sanitaris i cuidadors dels nostres ulls.

10 anys de revisions gratuïtes a la plaça Vella

Aquest serà al desè any que, de manera ininterrompuda, els estudiants de la FOOT revisen gratuïtament la visió dels ciutadans de Terrassa, supervisats per professorat de la Facultat. L’associació ‘El Món de prop’ muntarà també una carpa, al costat de la carpa de la FOOT, on realitzarà un taller de sensibilització als nens de l’escola Vedruna.

Per què un Dia Mundial de la Visió?

Segons l’Organització Mundial de la salut (OMS), al món hi ha 36 milions de persones cegues i 217 milions que tenen problemes visuals moderats o severs. En total hi ha 253 milions de persones amb discapacitat visual en el nostre planeta. De fet, cada 5 segons una persona es queda cega al món. Segons la mateixa OMS, el 80 per cent dels casos de ceguesa són evitables, ja sigui perquè poden prevenir-se o perquè poden tractar-se.

Viquimarató d’Optometria
Dijous, 11 d’octubre, de 9.30 a 13.30 hores a la FOOT (c/Violinista Vellsolà, 37. Terrassa)

Revisions visuals gratuïtes i taller de sensibilització
Plaça Vella, Terrassa

Related Articles

Deixa un comentari