L’Ajuntament vol que es derogui immediatament la llei Arsal per poder destinar el superàvit municipal a politiques socials

No Comment

La rebaixa de l’IVA del sector esportiu, o que no es cobri el lloguer als pisos d’estudiants durant la pandèmia, són altres acords adoptats en el ple municipal d’abril que es va celebrar de forma virtual.


Miquel Gordillo

L’Ajuntament de Terrassa va adoptar un seguit d’acords que es van transmetre durant el ple municipal d’ahir dijous. Entre aquests acords, que solen ser demandes adreçades a altres administracions, les quals compten amb les competències adients, hi ha el de demanar al govern espanyol la derogació immediata de la llei Arsal, la qual afecta l’administració local, i així es pugui destinar el superàvit dels ajuntaments a polítiques actives d’ocupació, tal com ja havien plantejat altres col·lectius. Tots els grups hi han donat suport menys Cs. Els grups (tots excepte el PSC) també insten al govern central a que es destinin més recursos per a polítiques actives d’ocupació, després de l’anunci de dies enrere per rebaixar aquests recursos.

Un altre acord insta l’Agència de l’Habitatge per intervenir entre propietaris i estudiants que lloguen pisos perquè aquests últims no estiguin condemnats a pagar un lloguer que ja no fan servir a causa de l’estat d’alarma. Igualment, l’Ajuntament insta la Generalitat a millorar l’aparcament i el transport fins a la residència Mossèn Homs.

Els grups també van consensuar demanar que s’adapti la tarifa de l’aigua que proveeix l’empresa Suministro de Agua Potable Les Fonts SA, per tal que sigui la mateixa tarifa de l’empresa pública Taigua a Terrassa, i que es faci efectiu de cara al tercer trimestre de 2020.

Tots els grups, menys Cs, demanar al govern espanyol que es rebaixi l’IVA del sector esportiu, i la modificació de la seva fiscalitat. D’altra banda, l’Ajuntament esperonarà la ciutadania a continuar donant sang durant la pandèmia.

Durant el plenari també es va aprovar un conveni i addenda de pròrroga de col·laboració amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya en relació a l’Oficina local d’habitatge, referents als anys 2019 i 2020. Segons va explicar la regidora Lluïsa Melgares, es tracta de convenis que ja s’han dut a terme, i que «segons els tècnics, havien de ser aprovats per aquest ple», en paraules de la regidora. Els convenis preveuen les gestions referents dels ajuts de lloguer, els nous contractes, cèdules d’habitabilitat, i altres gestions relacionades.

Related Articles

Deixa un comentari