LGTBIfòbia Estat espanyol: 30% de treballadores i 70% estudiants discriminades (manifest CCOO)

No Comment

colors_arc_sant_marti_lgtbi_

Continua sent una situació normal i freqüent la de l’assetjament, odi i discriminació per motius d’orientació/opció sexual o de gènere, al nostre país i arreu, denuncia el sindicat CCOO en un comunicat publicat amb motiu del dia mundial contra la fòbia de persones LGTBI. Tot i els «avenços» a Catalunya (amb la llei aprovada i amb casos com el de la Universitat de Barcelona, que ha posat en marxa un protocol pioner per facilitar el canvi de nom a persones transsexuals i transgèneres), «no podem baixar la guàrdia. Encara hem de lamentar fets de discriminació sexual i de gènere al nostre país: un 30% de persones treballadores LGTBI en l’àmbit laboral i un 70% dels joves, declaren haver patit algun tipus de discriminació en l’etapa formativa».

botomalarrassa

Lamenta el sindicat que mentre la llei aprovada pel Parlament de Catalunya, «gràcies a la lluita de tots i totes, hem aconseguit que la transsexualitat ja no sigui considerada una malaltia a ulls de la sanitat pública», permet sentir fins i tot «orgull», encara cal lluitar perquè «aquest dret sigui extensiu a la resta de l’Estat, a Europa i al Món».

Considera CCOO que la fi «d’aquestes atrocitats, la fi de la penalització de l’homosexualitat, la transsexualitat i la bisexualitat en tot el món», necessàriament ha d’incorporar tota la societat; però és obvi que els poders públics tenen una responsabilitat especial en la tasca de garantir la finalització de la LGBTIfòbia.

Text íntegre del Manifest de CCOO:

Manifest contra la LGTBIFÒBIA de CCOO

Avui, 17 de maig del 2017 dia mundial contra la LGTBIfòbia, des de CCOO ens manifestem fermament contra la discriminació i totes les situacions d’odi que moltes persones encara pateixen al nostre país i arreu del món pel simple fet de voler viure estimant-se lliurement, amb respecte, amb drets i amb igualtats legals en tots els aspectes de la seva vida.

CCOO estem orgullosos perquè a Catalunya, gràcies a la lluita de tots i totes, hem aconseguit que la transsexualitat ja no sigui considerada una malaltia a ulls de la sanitat pública, però la lluita ha de continuar perquè aquesta visió transfòbica desaparegui aquí i a tot arreu, i que aquest dret sigui extensiu a la resta de l’Estat, a Europa i al Món.

Celebrem avenços com que la Universitat de Barcelona ha posat en marxa un protocol pioner per facilitar el canvi de nom a persones transsexuals i transgèneres. Un exemple de bona pràctica cap a la igualtat que permet, tant a l’alumnat com al professorat i al personal d’administració i serveis, escollir el nom que els identifica, independentment del que consta al seu DNI.

Però per desgràcia des de CCOO, i des de l’ÀMBIT de CCOO no podem baixar la guàrdia. Encara hem de lamentar fets de discriminació sexual i de gènere al nostre país: un 30% de persones treballadores LGTBI en l’àmbit laboral i un 70% dels joves, declaren haver patit algun tipus de discriminació en l’etapa formativa. Hem d’estar amatents i vigilar des de molt a prop totes aquestes situacions per impulsar mesures per a la protecció de les i els menors i de llur desenvolupament com a persones independentment de la seva orientació sexual.

Des de CCOO volem mostrar la nostra gran indignació pel que continua passant fora de les nostres fronteres. A països com Nigèria o Sudan l’homosexualitat és castigada amb pena de mort. A Llatinoamèrica, Mèxic és el segon país amb un nombre més gran d’assassinats per LGTBIfòbia, seguit de Brasil. A Líbia o Egipte l’homosexualitat és castigada amb la presó, i a països com Rússia la persecució és massa habitual seguit d’abusos i agressions perpetrades per grups organitzats amb el beneplàcit d’una llei que ha donat llum verda als atacs als homosexuals. Sense oblidar-nos del que recentment està passant a Txetxènia on els últims dies més de 100 persones han estat retingudes i torturades amb descàrregues elèctriques per part de la policia perquè admetin la seva orientació i delatin coneguts homosexuals.

CCOO fa una crida a tota la societat i vol sumar-se a totes aquelles persones institucions i organitzacions que exigim la fi d’aquestes atrocitats, la fi de la penalització de l’homosexualitat, la transsexualitat i la bisexualitat en tot el món, i volem assumir com a postura comuna que només mitjançant els avançaments en Drets i Obligacions podem aconseguir una igualtat real per tots i totes.

Hem de contribuir a la defensa de la igualtat de tracte i la no discriminació, conjuntament amb la llibertat d’expressió, i que Poders públics i societat garanteixin la finalització de la LGBTIfòbia aquí i arreu del mon. Perquè la lluita contra la LGTBIfobia és i ha de continuar sent la lluita de tothom, perquè tothom té dret a ser tractat o tractada en igualtat, per una societat on tothom tingui cabuda amb una vida digna i perquè aquest manifest no quedi només en paraules escrites sense fets combatius, des de CCOO diem un any més: NO a la Homofòbia, NO a la Transfòbia i NO a la Bifòbia, per un món lliure, igualitari i ple de drets per tothom!!

Related Articles

Deixa un comentari