Manifest de la Comunitat Educativa: Educació pública més que mai! Mobilització 6 de març

No Comment

cercavila com educ trs 6 març 2016


La Comunitat Educativa de Terrassa, estem aquí de nou com en anys anteriors, per fer una crida en defensa de l’escola pública, gratuïta, catalana, igualitària i coeducadora.

Aquest any, ens trobem per reivindicar: no al tancament d’aules de P3, reducció de les ràtios i construcció dels tres centres educatius pendents (un centre de primària, l’escola Sala i Badrinas i dos centres de secundària: l’institut Can Roca i l’institut Les Aimerigues).

Pel que fa al tema de les aules de P3 el Departament d’Ensenyament té previst tancar un nombre elevat d’aules arreu de Catalunya per al curs 2016-2017.

Basen aquesta mesura en la disminució de la natalitat dels darrers anys però suprimeixen línies només a l’escola pública, mantenint les de les escoles concertades.

Creiem que és incorrecte l’actuació de no explicar amb anterioritat els criteris, sense consensuar-los amb els governs municipals i que la pràctica habitual, sigui trucar a la direcció del centre per dir-li que eliminen una línia. D’aquesta manera l’oferta queda reduïda i sense donar l’oportunitat a fer aquest procés després de la preinscripció.

Una altra qüestió és perquè aquesta baixada de natalitat no es reparteix de manera global a cada municipi per tal que hi hagi un equilibri de l’oferta de P3 entre els centres públics i els centres concertats que reben subvenció pública.

Una altre aspecte seria aprofitar la davallada demogràfica per reduir ràtios en aquestes edats, ja que en els últims anys s’havien massificat, per tal de donar una educació més personalitzada i de qualitat. Volem ràtios de 18 -20 alumnes.

Per tot això, exigim al Departament: cap tancament a l’escola pública. Reduïm les ràtios.

En relació a la construcció dels tres centres educatius de la ciutat, no han estat clars els motius de l’endarreriment, fet i posa en evidència manca de previsió i com a conseqüència la massificació a la secundària, mantenint barracons i més barracons que són espais poc dignes per l’educació pública a l’Europa del segle XXI.

És per això que exigim: la construcció d’aquests centres pel proper curs 2016-17.
La Generalitat ha fet fortes retallades en Educació, en els darrers anys, que també han afectat l’etapa 0-3 , amb la supressió absoluta de subvenció per a les Escoles Bressols Municipals i que ha incidit a l’augment de les ràtios.

Volem ràtios més baixes!!!! Perquè els infants tenen unes necessitats físiques, emocionals i de desenvolupament que han de ser respectades!!

Demanem que aquestes reivindicacions siguin tractades en el proper Consell Escolar Municipal i en els àmbits de govern municipal que calgui.

Comunitat Educativa de Terrassa

Related Articles

Deixa un comentari