Milers de persones es manifesten contra els tractats de lliure comerç amb EEUU (TTIP) i Canadà (CETA)

No Comment
A plaça Catalunya al final de la cadena humana. Foto @iaioflautes A plaça Catalunya al final de la cadena humana. Foto @iaioflautes

Barcelona acollí una cadena humana contra els tractats de lliure comerç que s’estan negociant amb els Estats Units (TTIP), per una banda, i Canadà (CETA), per l’altra. La convocatòria, d’una ampla coordinació d’entitats i organitzacions socials, sindicals i polítiques al Principat i el conjunt de l’Estat espanyol, reuní varis milers de persones al centre de Barcelona, coincidint amb altres activitats a la mateixa hora i no massa lluny, com era l’acte en suport i solidaritat amb les persones refugiades i la Trobada d’Unitat Popular.

Bona resposta, segons l’organització, tot considerant la dificultat de mobilitzar entorn a un tema sobre el qual hi ha molt poca informació i que, fins i tot, és viscut com a llunyà. «Poca», però, segons comentaven algunes de les persones que es donaven la mà baixant pel passeig de Gràcia, malgrat l’esforç i, més encara, «la necessitat de plantar cara davant uns acords que, d’aprovar-se, afectarien molt aspectes fonamentals de la vida de les persones, com el treball, els serveis públics o el control de garantia i qualitat dels productes d’alimentació», car els acords de lliure comerç s’orienten a deixar el poder de decisió sobre organització i gestió econòmica en mans de les grans empreses i corporacions, amb legislacions específiques que els permetrien saltar-se les de cada país en concret.

Redacció

Related Articles

Deixa un comentari