PDSPT/Marea Blanca de Terrassa dóna suport a la convocatòria de vaga a la Sanitat de Rebelión Atención Primaria i CGT

No Comment

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública/Marea Blanca de Terrassa davant de la convocatòria de vaga anunciada avui en roda de premsa per Rebelión Atención Primaria i el sindicat CGT, manifesta:

  1. La convocatòria de vaga respon al deteriorament progressiu que pateix l’Atenció Primària i els seus treballadors i treballadores des de l’any 2011, que ha arribat a una situació insostenible i que afecta la qualitat assistencial i la seguretat dels pacients.
  2. La Marea Blanca de Catalunya dóna suport a la vaga convocada per l’assemblea de Rebelión Atención Primaria amb el suport de la CGT perquè planteja millores assistencials i una major dotació pressupostària per a l’Atenció Primària, tal com venim reclamant des de fa temps i per que tots els col·lectius que treballen a l’Atenció Primària (metges/sses, infermers/res, administratius/ves, tècnics/ques, treballadors/es socials..) pateixen l’impacte de les males condicions laborals i la degradació de la seva feina.
  3. Com totes les vagues, els usuaris dels Centres d’Atenció Primària es veuran afectats. Demanem solidaritat amb els i les treballadores i suport a la vaga perquè de la millora de l’Atenció Primària i de tot el Sistema Públic de Salut en surt beneficiada la nostra salut. Reiterem un cop més la més absoluta necessitat de participació activa, i amb veu pròpia, de la ciutadania organitzada i empoderada en els temes de salut i sanitat, com a garantia de qualitat democràtica.
  4. Reclamem al Departament de Salut que doni resposta satisfactòria a les demandes dels treballadors i treballadores, i al Govern de la Generalitat que el doti dels recursos necessaris per garantir una Atenció Primària de qualitat i que any rere any se li han negat.
  5. Defensem un Sistema Sanitari públic 100%, universal, primarista i de qualitat , amb unes mateixes condicions laborals dignes per a totes les treballadores i treballadors.
  6. Reiterem la invitació a tots els treballadors i treballadores de l’atenció primària a Catalunya , i de tot el nostre Servei Nacional de Salut a participar el proper 10 de desembre de 2018 en la jornada de lluita convocada contra les llistes d’espera i la mercantilització de la salut.

Barcelona a 19 de novembre de 2018

Related Articles

Deixa un comentari