[Pepi Oller] Per ser fidels a l’1-O cal preservar-ne la memòria

2 Comments


La cantarella de ‘no-es-pot-fer-la-independència-contra-la-meitat-dels-catalans’ és una de les moltes mentides que circulen per modificar la memòria de l’1 d’octubre. És mentida perquè no existeix una majoria que vagi en contra, i això és matemàticament demostrable, com així ho faré a continuació.
En aquest punt, val la pena recordar l’enorme esforç que els uns van fer per tal de donar la veu a tothom, i el joc brut dels altres per impedir-lo i per boicotejar-lo (veure comparativa amb el Brèxit).

Les dades són les que són:

1- Hi ha una majoria indiscutible pro independència.

2- Hi ha com a mínim una part d’unionistes demòcrates, que són els que van votar ‘NO’ al referèndum (els demòcrates discrepants sempre seran a la nostra banda).

3- Hi ha un grup indeterminat d’unionistes alineats amb l’estat repressor. Són els qui van seguir conscientment la consigna de boicotejar el referèndum.

4- Hi ha un gruix indeterminat de gent que no va votar perquè viu en una òrbita diferent i no participa activament de la política -Seria un acte de supèrbia pensar que a tothom li ha d’interessar allò que alguns de nosaltres trobem tan important!- Cal acceptar que molts dels nostres conciutadans no tenen una cultura política bàsica: no sabrien dir-te com es diu el President del Parlament, qui és el cap de l’oposició, quins partits tenen representació, quina és la funció de la mesa del Parlament, qui són els lletrats, com s’organitza territorialment la representativitat política, quines són les facultats de Presidència, ni molts altres aspectes.
Aquest és el grup, intuïm gens despreciable de persones, que s’adapten al marc existent. Els qui s’incorporaran sense cap mena de problema a la República Catalana. D’altra banda, són els qui s’adapten a la repressió sense gens d’escarafalls. És cert, allò que diu: ‘qui no es mou no nota les cadenes’.

Negar que som una majoria que s’inclina per construir una República Catalana per a tothom és regalar l’1-O als qui van voler boicotejar el referèndum.

També és una excusa d’alguns dels representants suposadament independentistes per inhibir-se davant d’un estat maltractador, per por o per desídia.

L’Estat ho sap, que som majoria, i actua en conseqüència fent allò que sempre ha fet, que és imposar-se per la força.

Part dels nostres representants prefereixen no saber-ho, per no haver d’actuar en conseqüència. S’empatollen amb ajornaments fins que siguem no sé quants.

No és un problema de majories, és un problema de democràcia. L’actitud de l’Estat és la d’un maltractador: respon a la por de perdre la víctima, de qui depèn, i a la incapacitat de retenir-la si no és per la força.

No ens deixem manipular la memòria: vam votar i vam guanyar!

Pepi Oller Comellas

Related Articles

2 Comments

 1. Trini Volta

  Teniu tota la raó, les coses anirant caien pel propi pes, les mentides tenen les potes molt curtes.
  Tot plegat és , una infàmia burlesca a la nostre care.
  Ànims els que esteu el devant, os férem costat sempre.

 2. gatobeppo2

  No discutiré que si hagués un referèndum legal a Catalunya és molt probable que guanyessin els independentistes; encara que segurament per bastant poc.
  L’assumpte és que aquest és el marc legal dels independentistes (que no és el marc de la legalitat vigent a Espanya i reconeguda per Europa).
  En realitat per fer un referèndum independentista, prèviament a consultar a només els catalans s’hauria de fer un referèndum a Espanya per veure si es canvia l’article 2 de la constitució en què diu clarament que la sobirania nacional descansa sobre el poble espanyol. Crec que si s’aconseguís fer aquest referèndum (i abans encara caldria fer altres passos que farien això interminable) el perdríeu aclaparadorament.
  Però si us mola seguir construint castells a l’aire. Continueu. Ja us cansareu.

Deixa un comentari