Podem Terrassa crida a la desobediència i clama votar el 9N

No Comment

El cercle de Podem Terrassa ha volgut mostrar el seu posicionament en relació a la Consulta del proper 9 de novembre, fent una crida a la ciutadania, a les organitzacions i a les forces polítiques per tal d’aplicar la desobediència civil i poder votar, en el marc de la defensa del dret a decidir-ho tot.

A continuació reproduïm el comunicat emès per Podem Terrassa:

Crida a totes les forces democràtiques de Terrassa. Pel Dret a Decidir! Per la Desobediència Civil!

El divendres 19 de setembre el Parlament de Catalunya va aprovar amb àmplia majoria la Llei de Consultes. Els partits polítics de CIU, ERC, IC-EUiA, PSC i CUP, van donar el consentiment a la Llei sumant 106 vots, una proporció del 78,5% de la representació de tota la càmera. El vot en contra va ser construït pel PP i CIUTADANS sumant 28 diputats. Complint tots els mecanismes democràtics, legals i legítims, la Llei de Consultes pretén mesurar en una consulta popular i sobirana les inquietuds dels ciutadans i ciutadanes catalanes el proper 9 de Novembre.

La consulta es compon de dues preguntes, si el votant “Vol que Catalunya es converteixi en un Estat”, i en cas afirmatiu és si “Vol que aquest Estat sigui Independent?”. Després de l’aprovació de la Llei de Consultes i el seu posterior protocol legislatiu, es van activar els mecanismes del poder executiu espanyol encapçalat pel líder del Partit Popular, Mariano Rajoy, de recórrer al Tribunal Constitucional per ser declarada la Consulta del 9-N il·legal. Finalment segons els mecanismes de control de l’Estat Español els ciutadans i ciutadanes catalanes, malgrat tenir una majoria representativa a favor de celebrar aquesta festa democràtica el 9-N, no podran exercir el seu dret a ser consultats. Una festa democràtica com la qual va succeir, amb les seves pròpies característiques, el 18 de setembre a Escòcia en decidir el seu poble mitjançant referèndum popular la seva destinació sobre continuar dins del marc polític del Regne Unit.

Moltes de les forces polítiques que van acompanyar en el seu moment la demanda del poble català a celebrar-se la consulta popular han acatat les directrius absents de democràcia, i de línia impositiva, de l’autoritat espanyola. Igual que van fer reiteradament amb l’anul•lació de l’Estatut d’Autonomia, per part del Tribunal Constitucional, que va aprovar el poble català en un referèndum celebrat en 2006.

Atès que la línia ideològica de PODEM aposta per la sobirania popular i el Dret a Decidir, entre ells el dret de lliure autodeterminació dels pobles com es reflecteix en la Carta de les Nacions Unides i els pactes Internacionals de Drets Humans aprovats per l’Estat en Español, fem una crida a totes les forces polítiques democràtiques de Terrassa a fer ús de la Desobediència Civil com a estratègia de moviments socials a favor de construir espais democràtics. La Desobediència Civil consisteix en no acatar l’impediment del Tribunal Constitucional i sortir el 9-N al carrer pacíficament amb taules electorals, a més de les protestes i concentracions col·lectives necessàries abans de la jornada, perquè el poble català tingui la potestat i la llibertat d’expressió de fer visible i comptable la seva decisió.

Avui aplaudim les lluites pacífiques i de desobediència civil que van liderar Nelson Mandela en l’apartheid de Sud-àfrica, i Mahatma Gandhi en l’Índia colonitzada, segurament demà qualsevol demòcrata aplaudeixi les nostres

PODEM TERRASSA

Related Articles

Deixa un comentari