S’aproven finalment els 200 milions d’euros dels Pressupostos Generals de l’Estat destinats al Pacte contra la violència masclista

No Comment
Concentració per reclamar el compliment del Pacte contra la violència masclista, davant la seu del PP a la Rambla de Terrassa. Foto PV

Després de més de 40 concentracions arreu de l’estat la setmana passada i les crítiques de la oposició, s’afegeixen als pressupostos els 120 milions d’euros que es destinaran als Ajuntaments i a les Comunitats Autònomes.

Després del primer Pacte d’Estat en conta de la violència masclista aprovat l’any 2017, calia fer efectiu el compromís dels 200 milions d’euros als Pressupostos Generals de l’Estat. Aquests diners són una cinquena part dels 1.000 milions d’euros que l’Estat preveu implementar en els propers 5 anys en matèria per combatre la violència de gènere. Aquest compromís, però, es va veure frenat fa uns dies quan, la Ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, va presentar una proposta de només 80 milions d’euros.

Davant d’aquest fet, col·lectius feministes d’arreu del país (a Terrassa hi va haver una concentració i lectura de manifest davant de la seu que el PP té a la ciutat) van manifestar-se el passat 16 de maig reclamant els 120 milions d’euros restants que s’havien promès. En aquest sentit, diversos col·lectius de la ciutat van afirmar que “un estat que es diu democràtic, no pot permetre’s no posar tots els recursos disponibles al servei d’una lluita que, a hores d’ara, ha esdevingut una urgència social”. A més a més, afegien que “no destinar tots els recursos promesos al Pacte d’Estat contra la violència de Gènere, suposa, en la pràctica, ser còmplice i responsable de qualsevol acte de violència que tota dona pateixi a partir d’ara a l’estat espanyol”.

Com a conseqüència d’aquestes concentracions, la pressió mediàtica i la forta oposició a la proposta del PP, finalment, el passat dilluns 21 de maig es van afegir els 120 milions d’euros restants a la proposta de pressupostos feta pel PP. D’aquests 120 milions, està previst que 100 vagin destinats a les Comunitats Autònomes en matèria de violència de gènere i 20 als ajuntaments també en aquesta mateixa línia. Tots aquests diners s’han de destinar a implementar el primer Pacte d’Estat en contra de la violència masclista que està format per 213 mesures i que té com a base l’educació.

Mar Garcia

Related Articles

Deixa un comentari