Segones Jornades sobre el moviment de resistència antifranquista o maquis, el 12 juny, trobada virtual

No Comment

Ens plau informar-vos que per segon any consecutiu: El Memorial Democràtic, l’Amical d’Antics Guerrillers de Catalunya, el Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca i l’Associació Catalana d’Expresos Polítics del Franquisme organitzem les segones jornades dedicades a l’estudi del moviment de resistència antifranquista o maquis, enguany amb el títol Maquis: guerres irregulars, resistències antifeixistes a Europa.

En un primer moment, el col·loqui estava previst realitzar-lo a Can Trona, a la localitat de Joanetes (Girona). Finalment, a causa del context motivat per la COVID-19 , la jornada es farà a distància, a través de la plataforma ZOOM, el 12 de juny a les 17 h.

Per aquesta jornada s’ha convidat a tres especialistes en la matèria: David Alegre, professor d’història contemporània de la Universitat de Girona, Diego Gaspar Celaya, professor d’història contemporània de la Universitat de Saragossa i Fernando Hernández Sánchez, professor d’història contemporània de la Universidad Autónoma de Madrid (UAM).

Els temes tractats seran: els maquis , la participació de voluntaris espanyols en l’exèrcit de la França Lliure durant la Segona Guerra Mundial, així com el concepte de guerra irregular, el qual vol explicar aquells enfrontaments bèl·lics on no hi participen exèrcits convencionals en el context de la Guerra Civil espanyola i la resistència a diversos països durant l’ocupació nazi.

Cal inscripció prèvia a través del correu memorialdemocratic@gencat.cat

Related Articles

Deixa un comentari