TeC i ERC aposten decididament pel canvi de govern, conviden a CiU i Cup a sumar-s’hi

No Comment

Terrassa en Comú, la coalició de forces impulsada per ICV-EUiA, Podemos i Guanyem Terrassa, que a les eleccions del 24M ha quedat com a segona força en nombre de vots i de regidores, promou un canvi de govern a la ciutat d’acord amb Esquerra Republicana de Catalunya, al que esperen puguin afegir-se la CUP i CiU. Conscients de la dificultat d’establir un acord de govern estable entre aquestes quatre organitzacions, criden de totes formes a votar l’investidura d’un govern pel canvi a la ciutat i que ara mateix ja tindria més regidors que el PSC.

Xavi Matilla, de TeC, i Isaac Albert, d'ERC, a la Torre del Palau, el passat dilluns durant la roda de premsa en que publicaren l'acord per canvi de govern. Foto: PV Xavi Matilla, de TeC, i Isaac Albert, d’ERC, a la Torre del Palau, el passat dilluns durant la roda de premsa en que publicaren l’acord per canvi de govern. Foto: PV

Text íntegre del comunicat de TeC:

Comunicació de Terrassa en Comú

Una setmana després de les eleccions municipals del passat dia 24 de maig han aparegut públicament diversos i variats escenaris de possibles pactes govern, oferiments, etc. entre diversos partits. Alguns expressats per nosaltres  mateixos, altres per altres grups en els que també som part implicada. Escenaris que fins i tot en alguns casos representen situacions contradictòries, que generen contradeclaracions, rumors, en definitiva confusió entre  la gent.

Els resultats de les eleccions han dibuixat un escenari fragmentat. S’ha configurat un mapa per al Ple municipal amb canvis molt substantius que farà que res torni a ser igual. En el que és altament improbable que es pugui formar un govern amb majoria. Això no havia passat mai fins ara a Terrassa.

Tot i que hi ha una força guanyadora amb una distància significativa, les xifres en nombre de regidors són curtes i obligaran sempre a arribar a acords i consensos per prendre decisions.

En aquest escenari, la responsabilitat de TeC, sent la segona força més votada, és treballar i liderar una nova etapa a l’ajuntament i a la ciutat.  Conscients que per portar a terme els nostres  objectius, de donar resposta a la situació d’emergència de la ciutat, modernitzar i airejar l’ajuntament o construir un projecte de futur trobaran serioses dificultats si s’intenten portar a terme des de l’oposició amb un govern del PSC.

Conscients també, que ens trobem en una onada de canvi. Els resultats de les passades eleccions ho van certificar. I a Terrassa no ens podem permetre el luxe de perdre el tren i quedar-nos enrere. Estem davant d’una oportunitat històrica, davant de la possibilitat d’iniciar un mandat decisiu pel futur de Terrassa.

El nostre compromís i la nostra responsabilitat és oferir al Ple d’investidura un projecte inequívocament de canvi.

I amb aquest objectiu bàsic de construir un projecte de canvi hem encarat les converses mantingudes durant la setmana passada. Després d’haver realitzat aquesta primera ronda amb diversos grups de la ciutat, considerem que amb la CUP però, especialment, amb ERC és possible configurar un projecte de canvi sòlid com alternativa al PSC.  Es tracta de forces que clarament signifiquem noves propostes polítiques amb voluntat inequívoca de canvi, en detriment dels partits de perfil tradicional com PSC, CiU i PP que han perdut pes a l’Ajuntament. I amb les que existeixen clares afinitats programàtiques.

Per tant, és sota aquest escenari i lectura compartida que ens proposem iniciar converses.

Es tractaria d’un projecte i un govern local alternatiu al govern socialista en minoria (9 regidors), més solvent i més estable (amb 10 regidors), i que asseguri el lideratge, el diàleg i la capacitat de construir consensos necessaris en tot inici de nova etapa. Un projecte de canvi i de il·lusió, per respondre a la inèrcia de tants anys a Terrassa, i construir un projecte de ciutat que dibuixi un futur que ens motivi i ofereixi oportunitats per a tots i totes. Per mirar el futur amb optimisme i tornar a estar orgullosos de la nostra ciutat.

En el Ple d’investidura, es donen les condicions perquè els 27 regidors i els 7 grups municipals, per primer cop en la històrica democràtica d’aquesta ciutat, puguin escollir entre dos possibilitats per a governar els propers 4 anys. Puguin escollir entre govern de continuïtat del PSC o un govern solvent i amb projecte, pel canvi i pel dret a decidir, format per TeC i ERC.

Terrassa en Comú

Related Articles

Deixa un comentari