Xavi Matilla presentà el compromís ètic de Terrassa en Comú

No Comment

Xavi Matilla, alcaldable de la candidatura Terrassa en Comú (TeC), presentà dilluns 30 de març el seu compromís ètic per governar la ciutat. La signatura del compromís ètic és el seu primer acte públic després de les primàries obertes celebrades el cap de setmana del 21 i 22 de març. Aquest compromís ètic, afirmà durant l’acte de signatura al Raval de Montserrat, davant l’Ajuntament, suposa l’addició d’unes noves “normes de joc” en l’acció de govern que amplien i es sumen al preceptiu marc legal que regula la funció pública.

Xavi Matilla presenta el compromís ètic de TeC al Raval. Foto PV Xavi Matilla presenta el compromís ètic de TeC al Raval. Foto PV

Un compromís que és un paquet de mesures per ser aplicades per part d’una candidatura que “es proposa guanyar unes eleccions i governar aquesta ciutat”, assegurà. És un compromís fruït d’un treball de reflexió i anàlisi dut a terme en els darrers mesos per retornar la política institucional a la realitat, és a dir a la normalitat, i per a la racionalització de les condicions i les regles de joc de la funció pública.

El compromís signat per l’alcaldable Xavi Matilla també serà subscrit per totes les persones que participin en la candidatura. Significa un compromís per la plena transparència amb l’agenda dels càrrecs electes, pública i consultable per la ciutadania. Transparent en les decisions, perquè la ciutat conegui els condicionants de les diverses decisions a prendre i les conseqüències positives i negatives de cadascuna de les opcions. I per respondre a les preguntes i rendir comptes davant dels ciutadans. Transparència també en les despeses i retribucions, i també en el patrimoni personal. I transparència i compromís en rebutjar regals i privilegis.

D’aquesta manera es Terrassa en Comú es compromet a assumir de manera plena la responsabilitat política com a representants de la ciutadania, “garantint els mecanismes necessaris per tal que la ciutadania pugui exercir un control polític imprescindible per assegurar el bon funcionaments de les institucions”.

Amb això volen contribuir a la “racionalització i normalització de les institucions”. En primer lloc, pel que respecte a les retribucions, amb una reducció mínima d’entre el 30 i el 40% dels sous actuals pels càrrecs públics amb responsabilitat de govern i els càrrecs de lliure designació. I també un compromís per limitar els mandats dels càrrecs electes i amb mesures concretes per evitar les dinàmiques de “portes giratòries”.

En Xavi Matilla finalitzà declarant que “som persones normals que ens hem sentit interpel·lades per la crua realitat existent i hem decidit, temporalment, dedicar els propers anys de la nostra vida a la ciutat i a l’acció política institucional”. Es posen d’aquesta manera “al servei de la gent, per sortir de l’actual situació d’emergència social, econòmica i política, i construir un futur per la ciutat que ens il·lusioni i amb oportunitats per tothom”.

Related Articles

Deixa un comentari