Assemblea de la cooperativa Som Connexió: creixement espectacular el passat 2018

No Comment
Mesa de l’assemblea 2019 de Som Connexió. Guernica Facundo, nova presidenta (en primer pla). Foto: PV

Pep Valenzuela

L’any del seu cinquè aniversari, la cooperativa Som Connexió, nascuda per «construir alternatives reals en el camp de les telecomunicacions», celebrà també un creixement que supera en molt les previsions realitzades l’any passat, sumant fins a 4.446 persones sòcies en el tancament de l’any 2018.

En la presentació de la memòria a l’Assemblea General de Sòcies 2019, la Mercè Botella, de l’equip de Coordinació, informà de les fites assolides, com ara l’estabilització de l’activitat i la conformació de l’equip de treball, una tasca que «ha estat difícil», assegurà, «però que a poc a poc hem fet realitat», passant de 9 persones a 14. L’esmentat augment de la demanda de noves sòcies i línies, «molt superior a la prevista», declarà, «ens ha obligat, però, a desatendre l’activitat comercial i de comunicació». Això ha produït «tensió interna», però «aquests són els problemes que agraden».

Tot i que els objectius del projecte (Som Connexió es planteja «transformar un model de negoci injust, insolidari i insostenible que maltracta les persones i està acabant amb els recursos del planeta. Així de clar i així de complicat alhora») encara queden lluny, l’equip té clar que està encara en la fase de «posada en marxa, que està quasi tot per fer», després d’un any de disseny i quatre més de plena activitat econòmica.

Mercè subratllà també, com a una altra conclusió de la memòria, que la «previsió és complexa, per les característiques pròpies del sector, amb dinàmiques imprevisibles». Amb això, en tot cas, s’aposta per fer pressupostos «conservadors». Al temps, l’equip necessari ha de ser «flexible, polivalent, amb coneixement global i amb capacitat de compartir molt».

Votació en l’assemblea Som Connexió. Foto: PV

En aquest any, l’equip es planteja millorar la qualitat del servei i la productivitat, tot dignificant feina i salaris; consolidar els serveis, invertir en sistemes per millorar la facturació i atenció; fer la campanya de llançament de serveis per 2020, augmentar i promoure la participació de les sòcies, i contribuir més a la creació de la xara oberta, lliure i neutral (XOLN).

En l’apartat de comptabilitat, en Bernat Alcolea, també de Coordinació, exposà un quadre que alegrà i animà tothom. Resumint, i malgrat les previsions i pressupostos «conservadors», la facturació global de Som Connexió, que s’havia situat en els 41.345 euros l’any 2015, ha arribat a 1.118.852 euros en el passat 2018.

Pel que fa al Consell Rector, l’assemblea, que es va transmetre en directe via internet al conjunt de sòcies de tot l’Estat espanyol, va votar com a nova presidenta del mateix la companya Guernica Facundo, que substitueix Òscar Rando.

Finalment, però no menys important, en Bernat informà de la baixada de preus en la facturació a les sòcies i altres persones amb línia de mòbil, internet o internet+mòbil, que arribà al 18%. Informà que, com s’ha dit, el sector és un mercat volàtil i que, a més, en la convergència amb els preus d’Europa encara hauran de baixar més les tarifes que es cobren a l’Estat espanyol.

Related Articles

Deixa un comentari