Correos, una sentència més contra abusos

No Comment

La vida de Juan Antonio Garcia, treballador de Correus arbitràriament acomiadat a finals de l’any 2014, continua pendent de la resolució judicial del cas en una sessió marcada primerament pel mes de març de l’any 2016.

El treballador guanyà un judici, el 30 de juny de 2014, contra una sanció que l’empresa li havia imposat i que va ser un dels arguments de Correus per justificar l’acomiadament. En Juan va posar denúncia contra una segona sanció i també contra l’acomiadament.

Juan Antonio Garcia a les portes de Correos Terrassa. Foto PV Juan Antonio Garcia a les portes de Correos Terrassa. Foto PV

Les dates dels dos judicis van ser marcades, respectivament, pels mesos de febrer i març d’aquest any. Una setmana abans del primer, l’empresa sol·licità que es notifiqués a en Toni Jurado, cap de l’oficina (Can Parellada) on treballava en Juan que acudís com a testimoni. En no quedar temps material, el judici es va canviar al mes de juny, o sigui després del de l’acomiadament. La lletrada i el el mateix Juan, en aquestes circumstàncies, consideraren millor demanar un ajornament també del judici per l’acomiadament, entenent que era important l’argument de l’acumulació de sancions. La sorpresa, inesperada i terrible des del punt de vista personal pel Juan, ha estat que ara la data d’aquest darrer judici és març del proper 2017. Un fet aquest que, per més casual que pogués ser, no deixar d’empènyer a sospitar que tot plegat funcioni per castigar els més febles.

En tot cas, el segon judici contra sancions, celebrat el passat 16 de juny, en Juan l’ha guanyat també.

El magistrat-jutge del Jutjat Social n.11 de Barcelona, Pedro Tuset del Pino, decidí “revocar totalment l’amonestació” de Correus, en considerar que “tot plegat, comporta una sèrie contradicció o, si més no, una conducta del tot punt incoherent, en la manera d’obrar de la demandada, en tot cas, certament no ajustada a dret”; tot afegint que, a més, “no hi pot haver cap mena de recurs”.

Guanyades les dos demandes contra les sancions imposades per Correus, els arguments esgrimits per l’acomiadament queden totalment negats. L’acomiadament, per tant, seria del tot punt una arbitrarietat total i sense cap fonament. Però en Juan continua sense feina ni salari, com a mínim fins la celebració del judici el proper març.

Per la banda sindical, el sindicat CGT del qual és afiliat el treballador, ha fet unes samarretes i està fent assemblees informatives pels centres del Vallès, la primera es va fer al terrassenc centre de Can Parellada.

Pep Valenzuela

Related Articles

Deixa un comentari