En la jornada d’ahir dijous, la CUP de Terrassa va voler fer un balanç d’un any i de la seva feina feta com a força política present al consistori. Que en realitat ha estat una feina de pocs mesos, des de que la formació va accedir a tenir representació a l’Ajuntament el passat mes de juny, quan va obtenir 8.400 vots que li serviren per què la Maria Sirvent fos la primera regidora de la CUP a Terrassa.
En una convocatòria distesa adreçada a la premsa, el membre de la CUP, Ander Zurimendi, va mostrar a través d’una presentació alguns dels elements protagonitzats, de forma més o menys cronològica, com va ser el suport a la vaga de Movistar, pocs dies després d’iniciada la legislatura, o el sorteig que van fer per accedir al balcó de l’ajuntament per poder veure els castells durant la Festa Major, com a forma d’acabar amb “petits privilegis” que tenen els regidors.
Una de les batalles més encoratjades ha estat la demanda de dissolució del grup policial municipal GIE, que ha estat “un cos repressor dels moviments socials”, segons la CUP. I per suposat, la denúncia del pacte de “sociovergència” entre PSC i CiU per donar estabilitat a l’equip de govern, el qual descriuen com un “pacte sense present ni futur”. Tot i així, la CUP també destaca l’oposició que s’està fent, juntament amb Terrassa en Comú (TeC) i Esquerra Republicana (ERC), “un front d’esquerres que ens ha permès pressionar amb major força l’equip de Govern”.
Altres dels aspectes que destaca la CUP és aconseguir que l’ajuntament es comprometi a treballar amb entitats financeres de banca ètica, i la defensa que han fet de les cooperatives i l’economia social i solidària.
Entre les qüestions que la CUP reconeix no haver-se’n sortit, destaquen la moratòria a l’obertura de grans superfícies que van presentar i que no va ser aprovada pel ple, o bé no aturar la concessió dels menjadors escolars a l’empresa SEHRS.
Aquí es pot veure la presentació ‘Cavall de Troia’ que ha elaborat la CUP de Terrassa.
Deixa un comentari