Presentació de la novel·la policíaca «La sang és més dolça que la mel» de Josep Torrent

No Comment

6El passat dimecres 25 es va presentar a Amics de les Arts i Joventuts Musicals la novel·la policíaca La sang és més dolça que la mel de l’escriptor gironí Josep Torrent, nascut a Bellcaire d’Empordà i resident a Olot, per la que va rebre el Premi Agustí Vehí de Novel·la Negra el 2014.

La presentació, que es va fer en un divertit format que parodiava un judici, va anar a càrrec de Montserrat Beltrán (defensora pija i coqueta), Josep Górriz (secretari judicial cerimoniós), Miquel Pérez (defensor seriós), Pere Portero (fiscal maligne), Vicenta Villar (jutgessa estricta) i el mateix Josep Torrent en el paper de novel·lista acusat de l’homicidi d’un personatge: un jove vigilant del museu Dalí, el cos del qual apareix amb una nota enigmàtica ficada a la boca.

8Els interrogatoris a que va ser sotmès Josep Torrent per part dels defensors i fiscal fictici van permetre al públic assistent conèixer una mica la personalitat de l’autor i la seva trajectòria creativa així com l’argument del llibre:  la planificació d’un robatori de quadres al Teatre Museu Dalí de Figueres per una màfia russa capitanejada per un cervell anomenat Dmitry  i la investigació —ambientada en paisatges empordanesos: Figueres, Cadaqués, Púbol i Empuriabrava— que fan els Mossos d’Esquadra, encapçalats per Damià Sorrell, caporal de la Unitat d’Investigació de Figueres, amant de la bona cuina i del tai-txi.

Josep Torrent, nascut a Bellcaire d’Empordà, es va iniciar en la literatura escrivint contes per a la seva filla i actualment combina la narrativa infantil i juvenil amb la novel·la negra per a adults i la novel·la històrica, de la qual es declara un gran entusiasta. Actualment té publicades deu obres entre reculls de contes i novel·les: sis d’infantils i juvenils i quatre per adults. Per esmentar-ne algunes, ha publicat  Els amors de na Loba i Hug d’EmpúriesEl príncep de VilamaniscleL’estranya desaparició de la Laura, Ibrahim i Tot aplicant la llei. Ha fet també una incursió en el món del cine com a guionista de la pel·lícula medieval 1212. L’any de la Croada. 

 

 

Related Articles

Deixa un comentari