[Ivan Ramos] Cal estar organitzats!

No Comment

Vivim temps d’incertesa, marcats per la inflació que ha generat la invasió de Rússia a Ucraïna, per unes grans empreses que no paren d’enriquir-se a costa de la societat, empreses energètiques, la banca, les grans multinacionals de distribució i una llarga llista d’empreses que han repercutit en els preus els costos de l’energia i que es resisteixen a apujar els salaris per tal que les persones treballadores no perdem poder adquisitiu i paguem les conseqüències de la crisi. Aquesta situació està posant de manifest la necessitat d’estar organitzat i els resultats evidents de què la classe treballadora organitzada millora les seves condicions de treball i de vida.

Aquesta es la raó de ser de les Comissions Obreres, organitzar les persones treballadores, i continuar sent una eina útil per la millora de les condicions de vida i treball de la classe treballadora.

Els darrers mesos, s’han succeït multitud de convocatòries de vaga en diferents sectors a causa del bloqueig de les patronals per la renovació dels convenis col·lectius i la seva negativa per arribar a un acord per la negociació col·lectiva que marqui el camí de les pujades salarials per garantir el poder adquisitiu que l’alta inflació posa en risc, una inflació que no hem generat nosaltres.

I són aquells convenis, on estem més organitzats, amb més representació sindical, amb més afiliació, on les condicions de treball són millors, on aconseguim millors resultats en les negociacions, on les convocatòries de vagues sectorials donen els seus fruits i aconseguim pujades salarials que garanteixen clàusules de revisió en funció de l’IPC com estem veient les darreres setmanes, i les que vindran.

Per això és tan important continuar ampliant l’afiliació a totes les empreses i estar organitzat en el primer sindicat a l’Estat, a Catalunya i al Territori del Vallès Occidental i la Catalunya Central, perquè estar afiliat millora la vida de les persones. Amb la nostra afiliació el sindicat té la capacitat d’influir en altres sectors d’activitat més petits, però també per participar del diàleg social, i de les taules de concertació a tots els nivells, des dels ajuntaments més petits a les taules de caràcter general a l’Estat.

Estem a punt d’iniciar un període de concentració de les eleccions sindicals, on les delegades i delegats de CCOO podem anar a l’ofensiva i amb el cap ben alt per la feina feta. Ha estat un mandat marcat per la pandèmia i ara la crisi per la guerra, on CCOO ha estat clau en tot moment per defensar els interessos de les persones treballadores, negociant mesures preventives, Ertos, acords a les taules del diàleg social per protegir l’ocupació, l’acord en pensions que garanteix el poder adquisitiu de les persones pensionistes, defensant el sistema públic de la sanitat, acordant la reforma laboral que ataca directament la precarietat, i cada millora i lluita a totes les empreses on estem presents.

A CCOO volem millorar la vida de la gent com tu!

Ivan Ramos Verdegay, secretari general de la Unió Intercomarcal de CCOO del Vallès Occidental i Catalunya Central

Related Articles

Deixa un comentari