Guanyem Terrassa: el repte de confluir i guanyar les municipals

No Comment

Ahir dimarts va tenir lloc la presentació pública i de gala de Guanyem Terrassa, una iniciativa que pretén presentar-se a les properes eleccions municipals, i que segueix els passos de Guanyem, que també va donar-se a conèixer amb les mateixes consignes, ara fa uns mesos, a la ciutat de Barcelona. Molta gent va apropar-se al Vapor Ventalló a escoltar la proposta, especialment perquè des de feia dies s’havia anunciat la presència de l’activista i ex-portaveu de la PAH, l’Ada Colau, la mentora d’aquesta iniciativa a la capital. La intenció de Guanyem és crear una confluència a nivell local de cara les municipals, i anuncia una “nova forma de fer política, que respongui a l’emergència social que estem patint”, per acabar amb el règim tancat que manté el PSC a la nostra ciutat, el qual va rebre la major part de les crítiques. Per tant, aquesta proposta, tal com la van presentar els seus impulsors, pretén ser guanyadora: “Si no aconseguim crear una confluència de partits i organitzacions socials ens retirem, perquè hi ha pressa i les coses ja no poden seguir així”.  Vénen, doncs, dies decisius per veure l’abast real d’aquesta crida.

guanyem 2 Rosa García, Marc Grau i Xavi Martínez de Guanyem Terrassa, amb Ada Colau

En el manifest repartit entre el públic assistent, s’incidia en les mateixes idees: crides a la confluència, “de persones, associacions i moviments, i també de desencantats de la política”, primer amb l’elaboració d’un “codi ètic de qui ens ha de representar”, conformant un grup de persones expertes, que “sense haver de pertànyer a cap partit, i sobretot sense la direcció d’aquests”, elaborin un “programa de mínims per aplicar el primer dia després de guanyar, per transformar la política i la ciutat”. Així ho varen transmetre també en les seves intervencions, els portaveus de Guanyem Terrassa des de la taula.

Reconeixement de Guanyem Terrassa per Ada Colau

Per la seva part, l’Ada Colau va mostrar la seva satisfacció des de que van encetar l’aposta per Guanyem i el suport rebut. L’origen d’aquesta l’explicava “per la situació d’emergència social i davant el rebuig a la classe política”, amb el rerefons de l’activisme social, el moviment veïnal i els diferents moviments socials que treballen i lluiten des de fa temps a Barcelona. “No preteníem ser una marca electoral” i que sortissin arreu iniciatives com la de Guanyem, ens deia. Va fer això sí, un reconeixement explícit a l’experiència a Terrassa com a germana de la seva pròpia, ja que a Terrassa hi ha persones que han col·laborat directament al projecte de Barcelona. No serà fàcil, recordava. “Anem cap a una societat cada cop més desigual, a una versió contemporània del feudalisme”, apuntava, però “som el 99% i per tant hem de ser ambiciosos”.

Es van produir algunes intervencions de suport a la iniciativa Guanyem, centrada en àmbits com l’urbanisme, l’educació o l’habitatge. I una petició oberta a que les forces polítiques que treballen a la ciutat “es disposin a treballar en equip i s’incorporin a aquesta proposta de confluència”.

A la web de guanyemterrassa.net es pot visualitzar el seu manifest i, com a tast, un primer programa de mínims ja treballat: un compromís ètic amb la ciutadania, limitant sous i nombre de mandats en els càrrecs electes; dret a la ciutat, per garantir els drets bàsics i la vida digna per a tothom;  l’economia al servei de la ciutat, potenciant l’economia local amb criteris de justícia social i ambientals; així com la democratització de les institucions, desenvolupant eines de control, transparència i participació: l’Ajuntament de Terrassa com a exemple a escala mundial d’informació transparent i accessible.

Related Articles

Deixa un comentari