Assemblea de Fiare 2016, consolidant i creixent les finances ètiques i cooperatives

No Comment

El passat 21 de maig tingué lloc l’Assemblea General de socis i sòcies de Banca Ètica Fiare, convocada per aprovar el balanç i elegir nou Consell d’Administració pels propers 3 anys. L’assemblea ha estat el moment culminant d’un llarg recorregut durant el qual han participat milers de persones coordinades en els 90 grups d’iniciativa territorial (el coneguts com a GIT, al Vallès Occidental n’hi ha un) distribuïts per tota Itàlia i l’Estat espanyol.

Nou Consell d'Administració de Fiare Banca Ètica. Foto Fiare Nou Consell d’Administració de Fiare Banca Ètica. Foto Fiare

L’assemblea es desenvolupà simultàniament a Pàdua i Madrid, al temps que es transmetia en directe via streaming (internet) perquè totes les persones sòcies poguessin fer seguiment del debat i treballs, així com participar, per primera vegada, a la votació a distància via on-line. L’assemblea votà per primera vegada seguint el nou sistema electoral, escollint 13 membres del Consell de dues llistes formades per 9 persones candidates, a les quals s’havia d’afegir 4 persones més elegides d’una altra llista de 8 candidates individuals.

La llista denominada «Per Banca Ètica» va obtenir el 68, 69% dels vots.

El nou Consell d’Administració quedà de la següent manera:

  • Ugo Biggeri, president
  • Andrea Baranes
  • Nicoletta Dentico
  • Giuseppe di Francesco
  • Anna Fasano
  • Giacinto Palladino
  • Mariateresa Ruggiero
  • Pedro Manuel Sasia Santos
  • Sabina Siniscalchi
  • Adriana Lamberto Floristan*
  • Maurizio Bianchetti*
  • Marco Bianchi*
  • Marco Carlizzi*

L’assemblea confirmà el manteniment de la prima d’emissió en 5 euros per cada acció ordinària de Banca Popolare Etica SCPA. Aquest any també s’ha establert, sense perjudici de que la revaloració deguda per la quantitat indicada, que és facultat del Consell d’Administració acordar una reducció del muntant de la dita revalorització, en el cas d’adquisició de 20 accions (o múltiples de 20) en la mida necessària per atribuir-les i amb la fi exclusiva d’atribuir a l’adquiridor una o més acciones ordinàries anomenades Premium (Bonus Shares), en la quantitat d’una per cada 20 accions adquirides. Els Bonus Shares podran ser entregats en la propera oferta pública d’accions ordinàries de la Banca que s’iniciarà després de la publicació del nou Prospecte Informatiu, una vegada aprovat per l’autoritat competent.

L’Assemblea aprovà així mateix el balanç del 2015, confirmant el constant creixement. Banca Ètica ha registrat un augment del 9% d’exposició a nivell de famílies, empreses i organitzacions sense ànim de lucre, per un total de préstecs d’uns 865 milions. Banca Ètica ha contingut la taxa de morositat en un 0,65%, en front del 4,94% que és la mitjana del sistema bancari italià. Aquests resultats han estat possibles gràcies al compromís dels treballadors i treballadores de Banca Ètica i dels socis i sòcies que han reforçat la seva participació en el capital social portant-lo a superar els 54 milions d’euros (+9% respecte al 2014). La solidesa patrimonial de Banca Ètica queda de manifest amb el coeficient de vigilància CeT1 (Common Equity Tier 1) que assolí l’11,32% el 31 de desembre de 2015. A Itàlia i l’Estat espanyol són cada vegada més les persones i organitzacions que escullen finances ètiques per a gestionar els seus estalvis i les seves operacions bancàries: les clientes estalviadores de Banca Ètica en 2015 superaren el nombre de 45.000, el que significa un creixement del 13% respecte de l’any anterior, el que ha portat a una captació de 1.070 milions d’euros (+9% respecte al 20149). L’exercici 2015 registrà un benefici net de 750.000 euros. En la gestió característica, que s’ha tancat en línia amb la mida de l’últim quinquenni, van incidir les ingents contribucions afegides (equivalents a uns 800.000 euros) requerits a finals d’any per incrementar els diversos fons de recat de les entitats bancàries en crisi.

Redacció

Related Articles

Deixa un comentari