Ramon Clariana: Comissió veïnal per la neteja de les rieres, una sola veu

No Comment

Al novembre del passat any 2015, va arribar a la FAVT la preocupació de les associacions de veïns, properes a la Riera de les Arenes, pel mal estat de neteja i conservació de la llera i el temor que pugui passar una desgràcia si arriben a produir-se pluges fortes semblants a les de l’any 1962, que varen provocar la riuada de trist record.

Per això, la FAVT va prendre la iniciativa de convocar a totes les entitats veïnals, federades i no federades properes a la riera, per parlar-ne i buscar solucions. Totes elles, 10, van acudir a la reunió, una evident prova que la seva preocupació i interès és real, compartida i així ho van expressar. Allí mateix es va prendre la decisió de crear una comissió per aconseguir una adequada neteja i manteniment de la riera.

La Comissió va quedar formada per les AVV de Sant Llorenç, Sant Pere Nord, Les Arenes- La Grípia, Can Montllor, Egara, Ca n’ Anglada, Montserrat, Torre-sana, Xúquer, Can Parellada, Les Fonts i la FAVT.

El 19 de gener del present any va tenir lloc la segona reunió de la comissió, on es va prendre la decisió de presentar. totes les entitats, una instància comuna sol·licitant una reunió de treball amb l’alcalde i els tècnics necessaris per tractar de les actuacions previstes per fer a la riera, del seu calendari i de tota la informació relativa a la necessària neteja i manteniment, la qual no es considera resolta amb les petites actuacions que es van fent. Segons fonts municipals, aquesta reunió no descarta una posterior audiència amb l’alcalde una vegada parlats i fixats els temes de tipus tècnic.

En la 3º reunió celebrada el passat dia 16 de febrer es van acordar els punts que la comissió vol abordar i plantejar a l’Ajuntament i que són cinc:

– Contenciós jurídic entre Generalitat i Ajuntament sobre la neteja de les rieres i torrents.
– Valoració d’actuacions fetes a la riera de les Arenes i dades de les previsions.
– Informació tècnica sobre l’estat dels murs de contenció.
– Informació tècnica sobre tall d’arbres i de malesa de la llera.
– Valoració del problema de seguretat ciutadana que representa la riera.

Ramon Clariana

President de la FAVT

Related Articles

Deixa un comentari