‘Poder Obrero’, presentació del llibre i debat: autogestió i control obrer, des de la Comuna, a Synusia, 11J

No Comment

El dilluns 11 a les 19h trobada informal a Llibreria Synusia amb Darío Azzellini un dels coordinadors del llibre “Poder Obrero” editat per La oveja roja.


Conversarem de diferents experiències d’acció col·lectiva i autoorganització portades a termes per treballadors i treballadores al llarg de l’últim segle i mig. “Poder obrero. Autogestión y control obrero desde la Comuna hasta el presente” és una compilació i estudi d’experiències de control obrer al llarg de tot el planeta. Debat teòric i experiència pràctica en defensa d’una pràctica obrera revolucionària. Des dels inicis de l’era industrial, la millor i gairebé única arma dels i les trabajadorxs en la defensa dels seus interessos ha estat l’acció col·lectiva. Gràcies a ella, al llarg de l’últim segle i mig i en pràcticament tota la geografia del planeta s’han repetit experiències d’ocupació de fàbriques, constitució de consells obrers i democratització dels centres de treball.

‘Al llarg d’aquest volum documentarem algunes d’aquestes experiències. Exposarem primer el debat teòric que les ha acompanyat per submergir-nos de seguida en lluites desenvolupades tant en societats capitalistes com sota formes de socialisme d’Estat. Des de finals del segle XIX fins a les primeres dècades del XXI recorrerem diferents manifestacions d’un moviment que fins al moment no ha rebut l’atenció que mereix. El nostre objectiu és clar: oferir material per al debat entre els i militants sobre la potencialitat de les estratègies de no delegació i de gestió directa dels mitjans de producció. Perquè en última instància, creiem que només sobre aquestes bases podrem construir formes noves, inèdites, de democràcia obrera’ Dario Azzellini e Immanuel Ness.

Related Articles

Deixa un comentari