El Cinema Catalunya ofereix sessions per a persones amb autisme i/o discapacitat intel·lectual

No Comment

L’«Hora Blava» és una prova pilot per oferir sessions de cinema més inclusives impulsat per l’Ajuntament de Terrassa.


La sala municipal del Cinema Catalunya oferirà aquest diumenge 2 de gener, a les 12 del migdia, la primera edició de «l’Hora Blava», una sessió especial de cinema infantil en català, oberta a tots els públics, però adaptada especialment per a les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) i/o discapacitat intel·lectual. Es tracta d’una iniciativa de les oficines de Capacitats Diverses i Accessibilitat de l’Ajuntament de Terrassa i el Cinema Catalunya per afavorir l’accessibilitat de tots els públics al cinema. 

Per tal de garantir l’accessibilitat d’aquests col·lectius, la sala complirà, en aquesta ocasió, amb una sèrie de mesures més favorables per a totes les sensibilitats. S’adequarà l’equipament amb pictogrames per facilitar la comprensió de totes les indicacions i s’habilitarà un espai amb activitats alternatives per poder sortir de la sala al llarg de la projecció de la pel·lícula en cas que sigui necessari. A més, la sala mantindrà llum d’ambient durant tota la sessió, no hi haurà anuncis i el volum del so serà més baix de l’habitual. Les famílies que ho desitgin també podran fer servir una guia amb pictogrames per anticipar la sessió, que podran descarregar gratuïtament al web cinemacatalunya.cat.

Una producció danesa, doblada al català

La pel·lícula escollida per aquesta projecció és «Albert», amb una durada aproximada d’una hora i vint minuts. Estrenada el 2015, aquesta producció danesa es projectarà en versió doblada al català. «Albert» és una comèdia d’animació en la qual un noi entremaliat viurà una gran aventura recorrent el món a la recerca d’un antic heroi local.

Totes les entrades són a preu reduït i ja es poden adquirir a la taquilla del Cinema Catalunya (carrer Sant Pere, 9) o de forma telemàtica al web cinemacatalunya.cat.

La regidora de Capacitats Diverses, Mònica Polo, vol “posar en valor la força de les famílies i entitats que porten tant de temps reclamant la inclusió en el dia a dia dels seus fills i filles”. En aquest sentit, destaca que “des de l’Ajuntament farem el que estigui en les nostres mans per anar trencant totes aquestes barreres”.

La regidora de la Societat Municipal de Comunicació i de Cultura, Rosa Boladeras, creu que “aquesta és una meravellosa manera de poder acostar el cinema, la cultura, a les persones que normalment ho tenen més complicat per accedir-hi i això és, precisament, un dels nostres principals objectius, en concordança amb el segell GAS (Gènere, Accessibilitat i Sostenibilitat), per a que les arts i la cultura siguin accessibles per a tothom”.

Aquesta prova pilot busca promoure el cinema inclusiu, respectant la diversitat i donant les màximes comoditats per a totes les persones assistents. Entre d’altres particularitats, en aquestes sessions serà important respectar les necessitats que poden tenir les persones amb autisme i/o discapacitat intel·lectual pels efectes de l’estimulació sensorial que pot provocar l’emoció de veure una pel·lícula en pantalla.  Per això es vol crear un entorn confortable per a elles, que respecti diferents maneres d’expressar-se.

 

Related Articles

Deixa un comentari