11 alumnes del Vallès Occidental arriben a la final del concurs literari «Ficcions»

No Comment
Lliurament dels Premis Ficcions 2017 a La Pedrera, Barcelona

L’entrega de premis, on es desvelarà el guanyador de la desena edició de Ficcions, tindrà lloc el proper 23 de maig a La Pedrera de Barcelona

La desena edició del concurs literari Ficcions ha presentat ja el seu llistat de finalistes. De les més de 900 històries completes que es van pujar durant el termini del concurs, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l’educació, ha seleccionat els 168 grups finalistes: 94 a Catalunya (154 alumnes), 39 al País Valencià (62 nois i noies) i 35 grups a les Illes Balears (un total de 54 estudiants).

El concurs literari juvenil Ficcions, l’aventura de crear històries va tancar la seva desena edició el passat 26 de març amb una participació rècord de 3.593 participants d’entre 14 i 18 anys d’arreu de Catalunya (2.039 alumnes), País Valencià (524 alumnes) i Illes Balears (340 alumnes) provinents de 314 centres educatius diferents. Aquestes xifres suposen un rècord absolut en la història del concurs, ja que el resultat de participació s’ha incrementat més d’un 23% respecte a la novena edició, un fet que volem agrair tant a la participació dels alumnes com a la motivació del professorat.

Al Vallès la participació d’aquesta edició de Ficcions ha arribat als 535 alumnes de 32 centres educatius, dels quals 6 grups formats per 11 joves han aconseguit arribar a la final.
L’acte de lliurament de premis de Catalunya, l’últim dels cinc que s’han organitzat dins el marc d’aquest concurs, tindrà lloc el proper dimecres 23 de maig a partir de les a La Pedrera–Casa Milà de Barcelona. Durant l’esdeveniment, es farà entrega dels premis territorials a les millors històries de cada vegueria, es premiarà al professor/a més motivador/a de cada territori –Balears, País Valencià i Catalunya– i, finalment, s’entregaran els premis a la primera i segona millors històries, així com el Premi Especial Ciutat de Barcelona, que consisteix en un iPad. La resta de finalistes rebran un diploma com a reconeixement de la feina feta i a la seva participació a Ficcions 2018.

Organitza AMIC, compromís amb l’educació

El concurs Ficcions, l’aventura de crear històries, que enguany arriba a la desena edició, és una iniciativa de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) per promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves dels territoris de parla catalana.
L’AMIC representa a més de tres-centes publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre territori.

Llistat de finalistes del Vallès (11 finalistes / 6 grups)

  • Grup A&M, del Col·legi Mare del Diví Pastor de Sabadell
  • Grup Frikis de sang, de l’IES Escola Industrial de Sabadell
  • Grup genis359, de l’IES Carles Vallbona de Granollers
  • Grup SaraHa, del Col·legi Mare del Diví Pastor de Sabadell
  • Grup tortugues, de l’Escola El Cim de Terrassa
  • Grup Vialy, de l’IES La Ribera de Montcada i Reixac de Montcada i Reixac

Related Articles

Deixa un comentari