60è aniversari Esbart Egarenc: Més de 150 dansaires de totes les èpoques es reuneixen sobre l’escenari del Teatre Principal

No Comment

L’Esbart Egarenc del Social celebra el seu 60è aniversari amb un festival de dansa catalana

L’Esbart Egarenc del Social celebrarà un festival de dansa catalana el proper dissabte dia 21 a les 9 del vespre al Teatre Principal en motiu del seu 60è aniversari. Com en altres aniversaris, l’esbart comptarà amb la participació de tots els seus grups actius com també d’exdansaires que han volgut ballar en aquesta ocasió, tot i no formar part del grup de veterans actius. Així doncs, l’espectacle comptarà amb danses catalanes de totes les èpoques amb grups d’exdansaires que havien compartit escenari junts molt de temps.

Pel que fa al Cos de Dansa, presenta dos muntatges coreogràfics amb molt de color, intensitat, tècnica i espectacularitat. A la primera part l’esbart farà per segona vegada l’Airós de Xavier Bagà, després de ballar-lo la passada Festa Major. L’Airós s’inspira en les músiques que l’acompanyen; en primer lloc una masurca dansada per sis noies que hi aporten un caràcter graciós i elegant amb el moviment de les faldilles i els canvis de posició sobre l’escenari i després una melodia agitanada amb molta més força que pren forma a través dels galops i els dibuixos coreogràfics dels dansaires. Bagà va crear aquesta composició per l’Esbart de Dansaires de l’Orfeó Gracienc i es va estrenar el 1999 al Palau de la Música. El Cos de Dansa de l’Esbart Egarenc el va recuperar l’any 2015 però només la primera part. L’any passat ja el va presentar tot sencer.

A la segona part el Cos de Dansa tancarà l’actuació amb A València Festa! Un dels muntatges més ambiciosos del repertori del grup que l’Esbart Egarenc va estrenar el 1986 amb coreografia de Joaquim Navarro. A València Festa! compta amb sis peces: el Bolero, molt elegant i ple de presència, les dues Jotes, enèrgiques i amb molt de moviment, el Pas a Dos, una deliciosa miniatura difícilment classificable, les Castanyetes, una dansa molt tècnica on les timbales i les castanyoles són les protagonistes i la Gran Jota, una explosió d’energia que acaba amb un dels finals més impressionants que pot mostrar un esbart sobre l’escenari.

El grup Juvenil també presenta un muntatge molt destacat com és Mediterrània de David Camañes, estrenat el 2009 a la cloenda del 50è aniversari de l’Esbart Egarenc amb música de Maria del Mar Bonet i tres peces de dansa inspirades en els moviments del mar i la música d’aquesta cantautora.

El festival com sempre tindrà la participació dels grups infantils: l’Espartdenya Groga, l’Espardenya Blava i l’Espardenya Verda. En total uns 150 dansaires passaran per sobre l’escenari.

Informació tècnica

Dia i hora: 21 d’abril a les 9 del vespre

Lloc: Teatre Principal

Preu: 10€ adults i 7€ infants (fins a 12 anys)

Entrades a: entrades.elsocial.cat a secretaria de l’entitat tots els dies menys dimarts de 7 a 9 i el mateix dia de l’espectacle al Principal si no estan exhaurides.

L’Esbart Egarenc del Social participa a una trobada d’esbarts a Sant Cugat del Vallès

Els grups espardenya ballen juntament amb el Grup Mediterrània i l’Esbart Dansaire de Cornellà

Aquest dissabte 14 d’abril l’Esbart Egarenc del Social ha participat a la trobada d’esbarts infantils i juvenils organitzada pel Grup Mediterrània a Sant Cugat del Vallès juntament amb l’Esbart Dansaire de Cornellà. Hi han anat els grups Espardenya Groga, Blava i Verda en representació de Terrassa. L’Espardenya Groga ha ballat Pedretes, la Blava Ballet de Muntanya de Folgueroles i la Verda Aires del Nord.

El Grup Mediterrània també va participar a la trobada d’esbarts infantils i juvenils que va organitzar l’Esbart Egarenc al mes de març i l’entitat terrassenca ja havia ballat a Sant Cugat l’any 2015 en una trobada d’esbarts.

Per la pluja l’actuació es va haver de fer a l’auditori del Centre Andalús Popular de Sant Cugat. Després de l’actuació el Grup Mediterrània van donar un petit berenar als grups.

Related Articles

Deixa un comentari