Andrea Allen porta els seus ‘Trasllats fronterers’ al Centre Cultural de Terrassa

No Comment

Des del passat 19 d’octubre fins al 3 de desembre, l’artista Andrea Allen exposa el seu treball anomenant “Trasllats fronterers” al Centre Cultural de Terrassa.

L’artista argentina, Andrea Allen, presenta una obra que llueix vistosos cromatismes que representen les fronteres, el trencament de la terra i els moviments que es produeixen en els territoris amb el pas del temps.

El procés de treball d’Allen rau en la improvisació. En la primera etapa hi predominen les formes orgàniques i els tons càlids i en la segona busca variants de la taca barrejada amb alcohol i usa draps. ‘La idea, la composició, es va gestant a mesura que treballo. Sé on començo però no on acabo’, explica Allen. En aquesta segona etapa inclou també la forma geomètrica, que simbolitza la incursió de la mà de l’home.

Una de les obres més significatives és ‘El mundo en lucha’, una peça on abunden els colors vermells i taronges; ‘són colors violents, l’home intenta escapar d’aquests paradisos que es destrueixen per la seva pròpia intervenció’, conclou.

L’exposició es podrà visitar fins al 3 de desembre i està comissariada per Vera Ravera.

Bibliografia de l’artista:

Nascuda a Buenos Aires el mes de març de 1967, Andrea Allen estudia arts visuals a l’escola de Belles Arts “Carlos Morel” de Buenos Aires. Es gradua com a professora d’escultura l’any 1991 i participa en el taller d’escultura d’E. Valderrey de Buenos Aires. També assisteix al seminari d’anàlisi d’obra de Lluís Felip Noè els anys 2008 i 2009. Participa en diversos concursos de dibuix, pintura i escultura obtenint nombroses distincions.

Del 2002 al 2005 es trasllada i viu a Barcelona on exposa a galeries, fires i espais d’art. Paral·lelament a la seva tasca artística treballa en escenografia i vestuari per a cinema, teatre i publicitat. També desenvolupa la seva activitat com a docent de dansa contemporània. Des del 2010 fins a l’actualitat exerceix com a professora de dibuix i escultura a l’escola de Belles Arts “Carlos Morel”. Treballa en la realització escultòrica de la instal·lació “Entreveros“ per a l’exposició de Luis Felipe Noé al Museu Nacional de Buenos Aires el 2017.

Col·labora en la realització de l’escultura-pictòrica “Facetes” exposada en -ARTEBA- Galeria Rubbers 2016. Realitza l’escultura “Projecte de monuments a la humanitat” 2015 i diversos relleus per Luis Felipe Noé, Buenos Aires 2015. Treballa en el procés escultòric “Coherent oxímoron” per a l’exposició Noè segle XXI presentada a la Fundació Fortabat, Bs.As 2014.

 

Related Articles

Deixa un comentari