‘Atrapats a la feina. Com escapar del capitalisme’, novetat de Tigre de paper

No Comment

Atrapats a la feina

Com escapar del capitalisme

Autora: Amelia Horgan

Pròleg: Las Kellys

Traducció: Miquel Sorribas

Preu: 17 euros, Impostos inclosos

Data de publicació: juny 2022

Pàgines: 184

Un assaig fresc i àgil que ens ajuda a imaginar un món on treballar no sigui un calvari quotidià i dibuixa les alternatives per les quals val la pena lluitar.

Millor llibre de no ficció del 2021 segons l’Evening Standard.


«Tot esforç té la seva recompensa». Així de simple. Així de clar. I així de fals, com a mínim per a la majoria de nosaltres. Si aquestes idees no han estat mai certes, les velles promeses de la meritocràcia liberal ja fa temps que es van esfumar. Avui dia, estudiar de valent ja no és garantia de tenir una feina estable i ben remunerada en un futur. Lluny de portar-nos a l’estabilitat i la realització personal, el treball ens ofereix precarietat, ansietat i alienació.

El nostre dia a dia gira al voltant de la feina, de la nostra jornada laboral. Ens organitza la vida i ens condiciona l’existència. Per què destinem tan poc temps a pensar quin paper volem que tingui el treball a les nostres vides? Com és que sembla que no hi hagi una altra manera de viure que donant la majoria del temps, energia i salut a la feina? I sobretot, com aconsegueix el capitalisme que ho visquem amb total normalitat, com si fos l’ordre natural de les coses?

Amelia Horgan ens ajuda a obrir escletxes d’esperança per capgirar aquest escenari. Des d’estratègies quotidianes de resistència als abusos de la patronal fins a propostes d’organització col·lectiva, Atrapats a la feina és un assaig fresc i àgil que ens farà veure el treball des d’una nova perspectiva, ens ajudarà a descarregar el pes de la responsabilitat, empoderar-nos per deixar de fer hores extra o deixar de suportar les tonteries de l’idiota del nostre cap. En definitiva, ens ajuda a imaginar un món on treballar no sigui un calvari quotidià i dibuixa les alternatives per les quals val la pena lluitar.

Amelia Horgan és escriptora i investigadora. Ha col·laborat en diversos mitjans com ara Tribune, The Guardian i VICE.

«Després de la lectura d’aquesta obra, ens veiem clarament reflectides en la continuació de les lluites pels drets laborals i humans.» Las Kellys, del pròleg

 

Related Articles

Deixa un comentari